SUBARU BELGIË

Subaru verkocht wereldwijd al 1 miljoen voertuigen met EyeSight

 

Zaventem, 19 december 2016 - Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), de constructeur van Subaru auto’s, maakte op 14 december bekend dat in november van dit jaar wereldwijd in totaal meer dan één miljoen Subaru’s met EyeSight rijhulpsystemen waren verkocht. Die kaap werd in november van dit jaar gerond – acht jaar en zeven maanden nadat het systeem in mei 2008 in Japan op de markt werd geïntroduceerd.

 

EyeSight was toen het eerste rijhulpsysteem ter wereld dat uitsluitend stereocameratechnologie gebruikte in een rijhulpsysteem dat functies aanbiedt zoals adaptieve cruise control en het anti-aanrijding remsysteem, dat niet alleen auto’s, maar ook voetgangers, fietsers en motorrijders op het traject van het voertuig detecteert.

Een onderzoek door FHI op basis van gegevens* van het Japanse Institute for Traffic Accident Research and Data Analysis toonde aan dat Subaru’s die met EyeSight uitgerust zijn, in Japan bij 61 % minder ernstige verkeersongevallen (met gewonde of overleden slachtoffers) per 10.000 voertuigen betrokken waren dan voertuigen zonder het systeem. Wanneer we geen rekening houden met ongevallen waarbij voetgangers betrokken zijn, tonen de cijfers aan dat Subaru’s met EyeSight bij 84 % minder aanrijdingen achter op andere voertuigen betrokken waren.

Subaru-modellen die met EyeSight uitgerust zijn, worden momenteel in Japan, de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Europa en China verkocht. Andere markten zullen in de toekomst volgen.

 

Onafhankelijke testorganisaties overal ter wereld waren de afgelopen jaren al vol lof over de prestaties van het EyeSight-systeem op het vlak van de preventieve veiligheid.

In de VS ontvingen alle modellen die met EyeSight uitgerust zijn, de hoogste ‘Superior’-score in de tests voor de preventie van frontale aanrijdingen.

In Japan behaalden alle modellen met EyeSight die in het kader van de Japan New Car Assessment Program (JNCAP) werden getest, de hoogste scores voor preventieve veiligheid.

Ook andere testinstanties, waaronder het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), waren onder de indruk: alle Subaru-modellen met EyeSight kregen er de hoogste score van vijf sterren.