SUBARU BELGIË

Vijf redenen om de Subaru BRZ te kopen

 

 

De Subaru BRZ is vanaf de eerste schets ontworpen voor een onvergetelijke rijervaring en het optimaliseren van het rijplezier. Deze iconische coupé heeft alle ingrediënten die een pure sportwagen moet bieden: precisie, een laag zwaartepunt, een uiterst laag gewicht, een responsieve besturing en een bestuurdersgerichte cockpit.  Kortom, een wagen voor de echte autoliefhebber! We sommen vijf redenen op waarom nu het moment is om de Subaru BRZ aan te kopen:

1. Authentiek rijplezier

De Subaru BRZ is een atypische Subaru. In tegenstelling tot alle andere Subaru’s wordt hij enkel op de achterwielen aangedreven en heeft een manuele zesversnellingsbak of een zestrapsautomaat in plaats van de Lineartronic-CVT-automaat. Maar toch blijft hij een ook authentieke Subaru want hij heeft een viercilinder boxermotor, het motortype dat alle andere Subaru’s aandrijft.

Hij slaagt erin om bij elke bocht een glimlach op je gezicht te toveren, door te kwispelen met zijn achterkant. Een beetje extra gas terwijl je de bocht inzet, en de achterzijde breekt geleidelijk uit, maar door een gecontroleerde tegenstuurbeweging wordt dat moeiteloos gecounterd en eindigt in een speelse, strakke drift die echter nooit beangstigend is.

2. Opzwepend karakter

Jezelf inhouden met een BRZ is knap lastig. Dat komt onder meer door zijn ontwerp, het opzwepende karakter en de rauwe klank van de boxermotor, zeker wanneer hij wat hoger in de toeren wordt gejaagd.  Toeren maken mag bij de BRZ, want de 200 pk komen pas allemaal vrij bij 7.000 o/m, maar dat past perfect bij de roeping van deze coupé.

Heel wat mensen zeggen dat Subaru bredere banden en meer pk’s had moeten toevoegen om de Subaru BRZ nog sneller te maken, maar daar gaat het in deze wagen net om. Meer vermogen is overbodig, omdat dat de balans van de auto zou verstoren. Het is echt back to basics, wagens als deze onderscheiden goeie chauffeurs van ware piloten.

 

3. Twee gezichten         

De Subaru BRZ heeft twee gezichten. Het is een brave coupé voor het woon-werkverkeer en waarmee je bovendien ook de dagelijkse boodschappen kan doen. Het is dus een uitstekende daily driver in een fantastisch jasje. Maar als je wenst, kan je lekker het beest uit hangen in de BRZ – een afkorting voor Boxer, Rear wheel drive en Zenith. Een auto met deze beide eigenschappen is tegenwoordig vrij zeldzaam.

4. Comfort

Zodra je plaatsneemt in een Subaru BRZ ervaar je het. Iedere enthousiasteling voelt intuïtief aan dat alles in het interieur gericht is op een optimaal contact tussen bestuurder en auto en op maximale controle. De ophanging blijft continu de goede balans vinden tussen comfort en efficiëntie.  De zitpositie is uitstekend. Je zit heel laag bij de grond en je benen bijna horizontaal naar voren. Het stuur en de versnellingspook liggen goed in de hand en zorgen ervoor dat je snel vertrouwd raakt met de wagen.

5. Final Edition  

Ja, je leest het goed. De productie van de Subaru BRZ wordt na 9 jaar stopgezet. Maar om op een gepaste manier afscheid te nemen van dit icoon, produceert Subaru een final edition. Deze gelimiteerde uitvoering wordt aangescherpt met rode Brembo remklauwen, stevigere Sachs-sportschokdempers en 17-duims Black Metallic velgen. Het koetswerk wordt gespoten in Crystal Black Silica of het merktypische WR Blue Pearl. Daarnaast wordt elke ‘Final Edition’ voorzien van een unieke special edition badge. Voor België en Luxemburg worden slechts vijftien exemplaren voorzien, waarvan er ondertussen al zes zijn verkocht. Dit is dus de beste reden om jezelf te verwennen met een Subaru BRZ. Snel zijn is de boodschap!