SUBARU BELGIË

Gloednieuwe Subaru XV en Impreza bekroond met maximumscore van vijf sterren in 2017 veiligheidstest van Euro NCAP

Gloednieuwe Subaru XV en Impreza behaalden de algemene maximumscore van vijf sterren in de Euro NCAP-veiligheidstest

Subaru voor de 6e keer op rij*1 bekroond met de maximumscore van vijf sterren door Euro NCAP

Zowel Subaru XV als Impreza behaalden de hoogste score ooit voor Subaru in de categorieën Bescherming voor volwassenen*2 en Bescherming van voetgangers*3 in de Euro NCAP-tests

Brussel 29 november 2017 – Subaru Europe, het Europese dochterbedrijf van Subaru Corporation, kondigde vandaag aan dat zowel de gloednieuwe Subaru XV als de Impreza (Europese spec.) de algemene maximumscore van vijf sterren behaald hebben in de veiligheidstest van het 2017 European New Car Assessment Programme (Euro NCAP)*4.

De gloednieuwe Subaru XV en Impreza scoorden uitstekend in de vier beoordelingscategorieën (Bescherming voor volwassenen, Bescherming voor kinderen, Bescherming van voetgangers en Safety Assist). Ze overstegen daarbij ruimschoots de minimumvereisten en behaalden een opmerkelijk hoog algemeen gemiddelde.

De gloednieuwe Subaru XV en Impreza zijn de eerste modellen die uitgerust worden met het nieuwe Subaru Global Platform (SGP). Dat werd speciaal ontwikkeld om de veiligheidsprestaties, het rijplezier en het rijcomfort naar een hoger niveau te tillen. Het SGP verbetert de stijfheid van het koetswerk en het onderstel aanzienlijk (laterale buigstijfheid vooraan +90 %, wringingsweerstand +70 %, ophangingsstijfheid vooraan +70 %, stijfheid van het achterste hulpframe +100 %). Ook de energieabsorptie bij botsingen werd met 40 % verbeterd op de huidige modellen.

De gloednieuwe Subaru XV en Impreza zijn uitgerust met 7 airbags, waaronder een SRS-airbag voor de knieën in de bestuurderszetel. Daarnaast krijgen deze modellen ook herwerkte veiligheidsgordels met een sluittong die de ernst van letsels verminderen en alle passagiers beter beschermen bij een botsing.

De rijbijstandstechnologie EyeSight van Subaru - standaard op de nieuwe Subaru XV en Impreza - presteerde zeer goed in de categorie Autonoom noodstopsysteem van de Euro NCAP-test bij confrontatie met andere wagens of voetgangers. Het rijbijstandssysteem EyeSight bestaat uit twee digitale stereocamera’s die het verkeer analyseren om de bestuurder te waarschuwen voor een eventuele dreiging en om in noodsituaties de wagen nog voor de botsing af te remmen om deze te vermijden of de ernst ervan te beperken. Het EyeSight-systeem neemt ook de laterale ondersteuningsfuncties voor zijn rekening. Het waarschuwt de bestuurder wanneer hij onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en helpt hem om op zijn rijvak te blijven.

“Het doet ons enorm veel plezier dat Euro NCAP de nieuwe Subaru XV en Impreza een vijfsterrenscore heeft toegekend in zijn recente tests”, zegt Masamichi Kudo, directeur en CEO van Subaru Europe. “Veiligheid is de kernwaarde die Subaru zijn klanten garandeert. We zijn dan ook trots dat de veiligheid van onze twee nieuwe modellen overal ter wereld en nu ook in Europa erkend wordt. Het is ondertussen de 6e keer op rij dat Subaru bekroond wordt met de prestigieuze vijf sterren van Euro NCAP na de Legacy in 2009, de Subaru XV in 2011, de Forester in 2012, de Outback in 2014 en de Levorg in 2016.”

*1: Van de modellen die tussen 2009 en 2017 getest werden

*2: Score op het vlak van Bescherming voor volwassenen van de Subaru XV en Impreza: 94 % op het laatste Euro NCAP-testprotocol

*3: Score op het vlak van Bescherming van voetgangers van de Subaru XV: 84 % op het laatste Euro NCAP-testprotocol

Score op het vlak van Bescherming van voetgangers van de Impreza: 82 % op het laatste Euro NCAP-testprotocol

*4: Een onafhankelijke instantie samengesteld uit Europese regeringen en Europese auto- en consumentenorganisaties

 

De veiligheidsprestaties van de gloednieuwe Subaru XV en Impreza sleepten wereldwijd prestigieuze erkenningen in de wacht. Beide         modellen (Japanse spec.) wonnen 3 awards in de crashveiligheidstests van het Japan New Car Assessment Program (JNCAP)                 uitgevoerd door het ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en het National Agency for Automotive Safety           and Victim’s Aid (NASVA). Eerst kregen beide nieuwe modellen een award voor hun veiligheidsscore van vijf sterren. Daarna wonnen         ze de 2016-2017 Grand Prix Award omdat ze de hoogste veiligheidscore ooit wisten te behalen: 199,7 op een maximum van                       208 punten. Tot slot ontvingen de twee nieuwe modellen de Special Award voor hun standaard voetgangersbeschermingsairbag (in           Japan).

Na hun lancering in de Verenigde Staten mochten de nieuwe Subaru XV en Impreza (Amerikaanse spec.) de 2017 TOP SAFETY               PICK+ Award van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) in ontvangst nemen. Deze onafhankelijke, wetenschappelijke en           educatieve non-profit organisatie zet zich in om het aantal verkeersdoden, letsels en materiële schade te verminderen die                           veroorzaakt worden door botsingen op de Amerikaanse wegen.


 

1*Euro NCAP impacttest op de Subaru XV (EU specs)     

2*Euro NCAP impacttest op de Impreza (EU specs)

Over Subaru Europe NV/SA

Subaru Europe NV/SA is een volledige dochteronderneming van Subaru Corporation, de constructeur van Subaru-voertuigen in Japan. Subaru Europe, dat zijn hoofdzetel heeft in Zaventem (België), treedt op als een lokale spil voor alle Subaru-importeurs in Europa. Het ondersteunt het distributienetwerk aan de hand van verschillende functies, zoals product- en serviceopleidingen, effectenhandel, brand marketing, productmarketing, marktonderzoek en pr alsook de ontwikkeling, het testen en de distributie van originele Subaru- onderdelen en -accessoires.