SUBARU BELGIË

Subaru stelt nieuwe hybride Forester e-BOXER voor


Zaventem, 5 maart 2019 – Subaru presenteerde vandaag de eerste elektrohybride Subaru XV e-BOXER en de volledig nieuwe Forester e-BOXER tijdens de persdag van de 89e editie van het internationale autosalon van Genève. 
 
De Subaru XV en de compleet nieuwe Subaru Forester zijn de eerste twee modellen die zijn uitgerust met e-BOXER technologie. Deze nieuwe aandrijflijn combineert elektrische motorondersteuning met twee vertrouwde Subaru-technologieën: een boxermotor en Symmetrical AWD vierwielaandrijving. Onderdeel van de Subaru e-BOXER-aandrijflijn is een Lineartronic transmissie met een geïntegreerde elektromotor. Deze is verbonden met een krachtige Lithium-ion-batterij, een DC/DC-omvormer en een inverter.

De nieuwe Forester e-BOXER

Sinds de lancering in 1997 is de Forester uitgegroeid tot een van de populairste Subaru-modellen. Klanten over de hele wereld kiezen het model om zijn combinatie van veiligheid en betrouwbaarheid. De vijfde generatie Forester is een nieuwe interpretatie van de kernwaarden van het merk Subaru. De volledig nieuwe Forester staat op het Subaru Global Platform (SGP) dat garant staat voor rijdynamiek, superieure stabiliteit en rijeigenschappen, doorontwikkelde veiligheidssystemen en meer stuurgevoel, aangevuld met rijcomfort en uitzonderlijke demping van trillingen. 

Het nieuwe model beschikt over de onderscheidende combinatie van Symmetrical All-Wheel-Drive en de nieuwe e-BOXER-aandrijflijn. De aandrijflijn bestaat uit een direct ingespoten 2,0-liter viercilinder boxermotor met 80% nieuwe componenten en een Lineartronic transmissie met een geïntegreerde elektromotor. Het eindresultaat is een aandrijflijn met een soepel karakter, meer trekkracht en een 30% meer lineaire acceleratie. 

De Subaru e-BOXER-aandrijflijn zorgt voor een optimaal samenspel tussen de direct ingespoten 2,0-liter boxermotor en de elektromotor. Er zijn drie rijmodi: Engine driving, EV driving en Motor Assist driving.

 

Tijdens wegrijden vanuit stilstand en bij lage snelheden drijft de elektromotor de auto aan. EV driving zorgt op deze manier voor een stille en emissievrije rijbeleving. Afhankelijk van het model en de laadtoestand van het accupakket is een volledig elektrisch rijbereik tot 1,6 kilometer haalbaar met een maximale snelheid tot 40 km/u. Bij hogere snelheden werken de boxermotor en de elektromotor samen in de rijmodus Motor Assist driving. De aandrijflijn biedt soepele acceleratie, reageert lineair en verbruikt minder brandstof. Op hoge snelheid schakelt de e-BOXER-aandrijflijn over naar de rijmodus Engine driving. In deze situatie drijft de 2.0 boxermotor de auto aan terwijl de batterij wordt opgeladen.

De e-BOXER-aandrijflijn verlaagt het brandstofverbruik in de stad en tijdens start-stop verkeer. Afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder is een 11% lager brandstofverbruik mogelijk in vergelijking met de vorige 2.0 boxerbenzinemotor.

In de Forester zijn de elektromotor en het accupakket in lengterichting gemonteerd. De elektromotor is dichtbij het zwaartepunt van de auto geplaatst. Het accupakket en andere componenten bevinden zich boven de achteras en dragen bij tot een lager zwaartepunt en een betere gewichtsverdeling over de voor- en achteras. 

Voor nog meer flexibiliteit onder verschillende rijomstandigheden zorgt SI-DRIVE. Dit powertrain performance management system is standaard op de nieuwe Forester en laat de bestuurder kiezen tussen de rijprogramma’s “Intelligent” en “Sport”. Afhankelijk van het gekozen programma wordt de gasrespons aangepast. 

De nieuwe Forester is het meest technologisch vooruitstrevende model van Subaru in Europa en veiliger dan ooit dankzij nieuwe Advanced Safety technologie. Zo is de EyeSight Driver Assist Technology onderdeel van de standaarduitrusting. Voor nog meer actieve veiligheid zorgt het Driver Monitoring System dat werkt op basis van gezichtsherkenning. Het systeem waarschuwt de bestuurder in geval van vermoeidheid of afleiding. Daarnaast onthoudt het Driver Monitoring System de zetelinstellingen, de stand van de buitenspiegels en de voorkeursinstellingen van de airconditioning. Ook nieuw voor de vijfde generatie Forester is Reverse Automatic Braking. Dit veiligheidssysteem voorkomt aanrijdingen tijdens achteruitrijden en minimaliseert de schade in geval van een aanrijding. 
 
De ruimste en meest veelzijdige Forester tot nu toe heeft een interieur met een hoogwaardige afwerking, veel ruimte voor inzittenden en een variabele bagageruimte. Het compacte accupakkket heeft nauwelijks invloed op het ruimte-aanbod. De nieuwe Forester is in lengterichting gegroeid met 20 mm. Deze toename komt ten goede van het zitcomfort van de voorzetels. De 30 mm grotere wielbasis maakte het mogelijk om de afstand tussen de voorzetels en de achterbank met 33 mm te verlengen. Deze extra ruimte komt ten goede aan het zitcomfort van de achterpassagiers

 

Met een bodemvrijheid van 220 mm en grote aanrij- en afrijhoeken, alsmede een optimale overrijhoek, leent de nieuwe Forester zich uitstekend voor off-road avonturen. X-MODE is voortaan uitgerust met een dubbele functionaliteit en optimaal toegerust voor de meest uiteenlopende weg- en weerssituaties. In lijn met zijn karakter heeft de nieuwe Forester een trekgewicht van maximaal 1.870 kg. 

Het ruigere uiterlijk van het nieuwe model Forester is geïnspireerd op de “Dynamic x Solid” designfilosofie van Subaru. Aan de buitenkant accentueren opvallende schouderlijnen de hoogte en de kracht van het ontwerp. De brede wielkastranden verwijzen naar de functionaliteit van het Subaru Symmetrical All-Wheel Drive-systeem.

ACCESSOIRES

Subaru Impreza Accessoires Prijslijst
Download Brochure
+
Subaru XV Accessoires Brochure
Download prijslijst
+