SUBARU BELGIË

Nieuwe Impreza is tweede Subaru die belangrijke Japanse autotitel krijgt

SUBARU IMPREZA IS CAR OF THE YEAR JAPAN 2016-2017

 

14 DECEMBER 2016 – De nieuwe Subaru Impreza, die eerder dit jaar in New York door Subaru werd onthuld, heeft de belangrijke titel Car of the Year Japan 2016-2017 in de wacht gesleept. De Impreza is, na de Legacy in 2003, de tweede Subaru die Auto van het Jaar is geworden in Japan. Het is nog niet bekend of de nieuwe Impreza ook in België en Luxemburg geleverd zal worden.

 

De nieuwe Subaru Impreza is gebouwd op het Subaru Global Platform en ontworpen met Subaru's DNA 'Enjoyment and Peace of Mind' in gedachten. Het model biedt rijplezier voor zowel de bestuurder als de passagiers en is voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid, dynamiek en afwerkingskwaliteit. De Impreza is bovendien de eerste door een Japans merk gebouwde auto met standaard een airbag om voetgangers te beschermen.   

Succes
In Japan is de nieuwe Subaru Impreza een groot succes: na de introductie halverwege oktober dit jaar werden al 11.050 orders geplaatst, terwijl op een aantal van 2.500 per maand was gerekend. Opmerkelijk is het grote aantal kopers dat uit een ander merk komt. Meer dan de helft (51%) van alle nieuwe Impreza-eigenaren in Japan reed voorheen niet in een Subaru.