SUBARU BELGIË

De gloednieuwe Subaru XV en Impreza winnen de Grand Prix Awardin de JNCAP Collision Safety Performance Assessment met de hoogste score ooit

Zaventem, 6 april, 2017 – Subaru Corporation kondigde vandaag aan dat de gloednieuwe Subaru XV en Impreza de Grand Prix Award 2016-2017*1 gewonnen hebben. Zij kregen die onderscheiding omwille van het feit dat zij de hoogste score ooit behaalden in de Japan New Car Assessment Program (JNCAP) crash- en veiligheidsevaluatie, uitgevoerd door het Japanse Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en het Nationale Agentschap voor Automotive Veiligheid en Hulp aan (verkeers)slachtoffers (NASVA).

De recordscore voor de nieuwe Subaru XV en Impreza in de veiligheidsevaluaties van het JNCAP - waaronder crashtesten en testen voor de veiligheid van voetgangers - zijn het resultaat van de expertise van Subaru op vlak van veiligheid. De beide modellen behaalden ook de Special Award*3 omdat ze standaard over een airbag ter bescherming van de zwakke weggebruiker beschikken.  

Subaru onderscheidt zich door zijn klanten wereldwijd een duidelijk “plezier en gemoedsrust” te bieden als onderdeel van de filosofie, “Confidence in Motion” die eigen aan het merk is. Subaru zal zonder onderbreking zijn primaire, actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologie verbeteren, in het kader van de totale veiligheid. Dit resulteert in plezier en gemoedsrust voor bestuurders en passagiers.

*1: Award voor de JNCAP vijf-sterren voertuigen met de hoogste score ooit.

*2: 199.7 points: Nieuw record voor het eerst in drie jaar.

*3: Een nieuwe award om een voertuig te onderscheiden dat over nieuwe veiligheidsuitrustingen beschikt.