SUBARU BELGIË

Subaru XV in immens zware tocht van bijna 35.000 km naar Mongolië

Van Londen naar Ulaanbaatar en weer terug per Subaru XV.

Zaventem, 30 juli 2014

Subaru Mongolië Rally

 

  • Subaru bouwt al decennia lang 's werelds beste en multifunctionele auto’s met vierwielaandrijving. Het merk gaat zijn kwaliteiten de komende maanden nogmaals bewijzen met de Subaru XV door deel te nemen aan een on- en off-road monstertocht van 34.700 kilometer van Londen naar Ulaanbaatar in Mongolië en weer terug. De auto zal worden bestuurd door een damesteam uit Canada. Het is overigens niet de eerste keer dat Subaru zijn kunnen toont in een avontuurlijke tocht. Vorig jaar bracht een Nederlands team met een Subaru XV de ruim 6.400 kilometer lange en onder winterse omstandigheden verreden Noordkaap Challenge tot een goed einde.

 

De Subaru XV, Subaru’s compacte cross-over, staat aan het begin van een van zijn zwaarste beproevingen ooit. Twee Canadese avonturiers, Corinne Copreni en Jess Watt, uit het Offtrax-team, hebben zich ingeschreven voor de Mongolia Charity Rally, een epische pan-continentale roadtrip van het Verenigd Koninkrijk naar Mongolië en weer terug. Het Europese hoofdkantoor van Subaru heeft het Offtrax-team voorzien van een Subaru XV 1.6i voor de reis, die onlangs begon in Londen en zo’n drie maanden in beslag zal nemen.

Kleine aanpassingen voor de Subaru XV
De reis zal vele duizenden kilometers off-road voeren. De Subaru XV is vrijwel volledig standaard en wordt zelfs geleverd met de originele all-weather banden die op elke Subaru XV te vinden zijn. Slechts kleine aanpassingen zijn aangebracht om heelhuids aan de finish te geraken : de auto is voorzien van een motorkapbescherming en een carterplaat, een essentiële voorziening om het zware terrein de baas te kunnen zodra de verharde wegen worden verlaten. Natuurlijk beschikt de Subaru XV tevens over het voor het merk zo bekende en bewezen Symmetrical All-Wheel Drive-systeem. Dat Subaru een vrijwel standaard auto op pad stuurt, wekt geen verbazing. De auto’s zijn op elke taak berekend, ook op die van een barre tocht door onherbergzaam gebied. De Subaru XV die destijds aan de Noordkaap Challenge deelnam, was eveneens vrijwel identiek aan de auto die bij elke Subaru-concessiehouder te koop wordt aangeboden. Andere banden voor meer grip op gladde ondergrond en een extra set schijnwerpers om de immense duisternis in noord-Europa het hoofd te bieden, waren de enige noemenswaardige aanpassingen. Geheel volgens de verwachtingen wist de Subaru XV zonder problemen destijds de finish van het winterse avontuur te halen.

Tocht voor het goede doel
De Mongolia Charity Rally is een 34.700 kilometer lange trip, waarvan de opbrengst zal worden besteed aan voertuigen voor hulpdiensten, een school en medische ondersteuning in Mongolië. Ook het Offtrax-team ondersteunt met Go Help & Make a Wish Canada een goed doel, dat wensen van ernstig zieke kinderen tracht te vervullen. Het team hoopt gedurende de reis zo’n 5.000,- Canadese dollars op te halen. Tijdens de trip zal de Subaru XV 32 landen bezoeken, vijf woestijnen tegenkomen, zeven verschillende tijdzones doorkruisen en duizenden kilometers op onverharde ondergrond afleggen.

De Subaru XV is een taaie
Corinne Copreni, van het Offtrax-team voor de start van het evenement: "Sommigen zullen misschien denken dat het gekkenwerk is om bijna 35.000 kilometer heen en weer naar Mongolië te rijden over het meest meedogenloze terrein ter wereld. Het zou best kunnen, maar als je ergens van droomt, dan is dat minder gek dan het lijkt. En we doen het bovendien voor een goed doel. Na een proefrit bij onze lokale Subaru-concessiehouder in Toronto, waren we er 100 procent van overtuigd, dat als een auto het avontuur zou aankunnen, het de Subaru XV zou zijn."
De Subaru XV is inmiddels gestart aan de bijna 35.000 kilometer lange tocht die het team on- en off-road van Londen naar Ulaanbaatar in Mongolië en weer terug zal voeren; dit zal de zwaarste test voor de Subaru XV tot nu toe zijn. De Subaru XV en het Offtrax-team zijn de komende weken en maanden onder meer te volgen via de website van Team Offtrax (www.offtrax.ca).

Terug naar het nieuwsoverzicht
 

Footer