SUBARU BELGIË

Jan Geebelen uit Opglabbeek rijdt al meer dan 40 jaar met Subaru

Subaru behoort tot de meest kwaliteitsvolle, betrouwbaarste en klantvriendelijkste automerken. Daar hoeven we onze trouwe klantenkring al lang niet meer van te overtuigen. Jan Geebelen (65 jaar) uit Opglabbeek kan daar zeker van meespreken. Want sinds 1977 heeft hij al maar liefst acht Subaru’s gekocht en is hij steeds het Japanse merk trouw gebleven.

Jan Geebelen vertelt: “Ik heb het merk Subaru leren kennen via mijn vader. Garage Verhaeghe uit Genk startte destijds als Ford-verdeler ook met de verkoop van Subaru’s. De garagist was meteen overtuigd van de robuuste eigenschappen van Subaru en raadde mijn vader de wagen aan. En we konden meteen ondervinden dat dit een goede beslissing was. Want sindsdien en tot 1990 reden mijn vader,  broer, schoonzus, zus en ikzelf allemaal met Subaru. Maar omdat enkele familieleden bij Ford Genk gingen werken, konden we allemaal aan een heel interessante prijs een Ford aankopen.  Toch kon dat mij niet overhalen. Ik bleef liever met Subaru rijden. Want eens je met het merk gereden bent, blijf je trouw en wil je niets anders meer.”

Zelfs toen er tijdelijk geen Subaru dealer meer te vinden was in zijn onmiddellijke omgeving, bleef Jan met Subaru rijden. “Zo reed ik vanuit Opglabbeek naar Vilvoorde voor het onderhoud van mijn wagen. Aangezien de wagens nauwelijks onderhoud nodig hebben, hoefde ik dit maar één keer per jaar te doen. En dat had ik er graag voor over. Maar sinds de komst van garage Van der Stukken in Maaseik, koop ik daar in alle vertrouwen mijn wagens en laat ik er het onderhoud graag uitvoeren.”

Ongevalvrij

Aangezien Jan al meer dan 40 jaar met Subaru rond rijdt, konden we hem uiteraard niet anders de vraag stellen welke technologie hij het beste vindt.  En daarvoor hoeft hij niet lang na te denken. “Subaru blijft continu de lat voor de veiligheidssystemen hoger leggen zonder dit als opties aan te rekenen. Een Subaru is dus eigenlijk een goedkope wagen, zeker als je vergelijkt met andere merken die voor elke (veiligheids)optie blijven doorrekenen.”

“Daarnaast is ook het comfort en het design er de voorbije jaren enorm op vooruit gegaan. Doordat ik echt kan vertrouwen op de Subaru-technologieën, zoals bijvoorbeeld EyeSight, voel ik me erg op mijn gemak. In al die jaren heb ik nog nooit een ongeval gehad. En doordat EyeSight mee een extra oogje op de baan werpt, heb ik al zeker enkele ongevallen kunnen voorkomen doordat mijn wagen voor mij ingrijpt.”

De enige keer dat de Subaru van Jan niet meer startte, kwam door de weergoden. “In 2015 brak een nooit eerder gezien onweer los boven Opglabbeek. Al het regenwater van de hoger gelegen gebieden, kwam door onze straten gedenderd. Op nog geen 10 minuten tijd verdween onze XV onder water in onze lager gelegen garage. Nadien hebben we uiteraard opnieuw een XV gekocht en sinds 2018 zijn we de trotste eigenaar van de Forester. En daar zijn we heel tevreden over. Ook de nieuwe Forester e-BOXER trekt mijn interesse, maar daarover moet ik eerst nog even met mijn echtgenote praten”, lacht Jan.

De Subaru’s van Jan Geebelen:

1977: Leone (blauw)

1988: Leone (wit)

1993: Legacy (goudbruin)

1993: Jumbo (rood): > 270.000 km

2002: Legacy (oceaan blauw)

2012: Subaru XV (zwart)

2015: Subaru XV (donkergrijs)

2018: Forester (wit)

 

Heeft u zelf een mooi verhaal over u en uw Subaru?  Aarzel dan niet ons te contacteren via info@subaru.be

 

p>