SUBARU BELGIË

Subaru op het 98e Autosalon van Brussel

 

  • Nieuwe hybride Forester e-BOXER in Belgische première
  • Hybride Subaru XV e-BOXER in Belgische première
  • Subaru introduceert nieuwe veiligheidssystemen Driver Monitoring System (DMS), Reverse Automatic Braking (RAB) en Rear Seat Reminder (RSR)
  •  

 

Zaventem, 9 December 2019 – Subaru laat het Autosalon van Brussel niet onopgemerkt voorbij gaan. Naast de elektrificatie van de Forester en de Subaru XV, trekt Subaru meer dan ooit tevoren de kaart van veiligheid. Met nieuwe veiligheidssystemen zoals Driver Monitoring System (DMS), Reverse Automatic Braking (RAB) en Rear Seat Reminder (RSR) en het streven naar nul verkeersdoden in 2030 zet Subaru volop in op de veiligheid van de chauffeur, de passagiers en alle overige weggebruikers.

De grote blikvanger op de stand van Subaru (Hall 4, stand 5) is ongetwijfeld de nieuwe hybride Forester e-BOXER die de maximale score van vijf sterren heeft behaald in de meest recente Euro NCAP-veiligheidstest en in zijn klasse zelfs de hoogste score ooit liet noteren als het gaat om de bescherming van kinderen.

Gebaseerd op het nieuwe Subaru Global Platform is de nieuwe Forester e-BOXER immers veiliger dan ooit en is hij uitgerust met nieuwe geavanceerde veiligheidstechnologieën die standaard worden aangeboden bij het EyeSight Driver Assist Technology. Zo wordt het veiligheidspakket vanaf de basisuitvoering (Comfort) verder uitgebreid met Emergency Lane Keep Assist, Auto Vehicle Hold en Rear Seat Reminder. Deze laatste functie maakt de chauffeur attent op de aanwezigheid van kinderen op de achterbank. Zo kunnen ze tijdens warme zomermaanden niet onbewust achtergelaten worden in een snikhete auto en worden mogelijke drama’s vermeden.  Vanaf de tweede modeluitvoering (Luxury) in het nieuwe Forester e-BOXER gamma komen hier nog eens twee gloednieuwe veiligheidssystemen bij. Een eerste is Reverse Automatic Braking: een noodstop wordt uitgevoerd ingeval van een nakende aanrijding tijdens het achteruitrijden.

Als tweede is er het Driver Monitoring System, een nieuwe gezichtsherkenningstechnologie, die de bestuurder continu in de gaten houdt en een waarschuwingssignaal activeert zodra vermoeidheid en/of te grote afleiding bij de chauffeur wordt gedetecteerd. Voor extra comfort past het systeem automatisch de zetelpositie, de stand van de buitenspiegels en temperatuurvoorkeuren aan de vooraf ingegeven voorkeursinstellingen van de chauffeur aan
 
 

 

e-BOXER, Hybrid the Subaru way

De Subaru XV e-BOXER maakt zijn krachtige uiterlijk waar dankzij volwaardige SUV-eigenschappen die worden ondersteund door het Subaru SAWD-systeem en een robuust en sportief ontwerp. Hiermee is het een compacte crossover SUV die stoere functionaliteit en urban coolness uitstraalt en zich overal thuisvoelt.

Sinds de introductie in 2011 is de Subaru XV een populaire keuze geworden bij veel klanten, waardoor het tegenwoordig een belangrijk model is dat het merk Subaru leidt. Het is momenteel de bestseller in Europa, met meer dan 40% van de totale Europese verkoopmix in 2018. De nieuwe Subaru XV e-BOXER is voorzien van een volledig nieuwe aandrijflijn, de e-BOXER, het nieuwe Subaru aandrijfsysteem dat een elektromotor combineert met twee Subaru-kerntechnologieën: de BOXER-motor en permanente Symmetrical All-Wheel Drive (SAWD).

Naast de nieuwe Forester e-BOXER en Subaru XV e-BOXER brengt Subaru de Outback, de Impreza, de Levorg en de Subaru BRZ mee naar paleis 4.

 

Ontdek alles over de Subaru e-BOXER modellen!