SUBARU BELGIË

Dubbele winst voor Subaru in Euro NCAP botsproeven: nieuwe Subaru XV en Impreza veiligste in hun klasse

Nieuwe Subaru XV en Impreza door Euro NCAP beloond met award als veiligste auto in de klasse van compacte gezinsauto's Beide modellen halen de maximale score van vijf sterren Zowel de XV als de Impreza halen beste resultaat ooit voor Subaru op gebied van bescherming van volwassen inzittenden*1 en voetgangersveiligheid*2 in Euro NCAP tests


Brussel, 12 januari 2018´╝ŹDe geheel nieuwe Subaru XV en de recent in België geïntroduceerde Impreza zijn beide benoemd tot veiligste auto in de klasse van compacte gezinsauto's bij de uitreiking van de Euro NCAP Safety Awards 2017. Beide Subaru's haalde de beste score in hun klasse op drie van de vier onderdelen (bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen aan boord en voetgangersveiligheid). Daarnaast werden de werking van het noodremsysteem (Autonomous Emergency Braking) en rijstrookassistent (Lane Support System) beoordeeld als zeer goed.

De geheel nieuwe Subaru XV en de Subaru Impreza met Europese specificaties behaalden beide het maximale aantal van vijf sterren in de Euro NCAP bots- en veiligheidsproeven in 2017.

Trots
"We zijn er bijzonder trots op dat de Subaru XV en de Impreza door Euro NCAP zijn beoordeeld als beste in de klasse van compacte gezinsauto's," zegt Masamichi Kudo, president en CEO van Subaru Europe. "Dat beide modellen de veiligste auto in hun klassen genoemd mogen worden is een grote eer en het bewijs van Subaru's aandacht voor actieve en passieve veiligheid. De nieuwe XV en Impreza zijn ontworpen met een nog hoger veiligheidsniveau als uitgangspunt. De standaard aanwezige veiligheidstechnologieën zoals het nieuwe Subaru Global Platform en het assistentiesysteem EyeSight spelen daarbij een belangrijke rol."

1*: Subaru XV en Impreza Adult Occupant Protection score: 94% of latest Euro NCAP assessment Protocol
2*: Subaru XV Pedestrian Protection score: 84% of latest Euro NCAP assessment Protocol, Impreza Pedestrian Protection score: 82% of latest Euro NCAP assessment Protocol

Stijfheid
De nieuwe Subaru XV en Impreza zijn de eerste modellen die zijn gebouwd met het Subaru Global Platform (SGP) als basis. Dit platform is ontworpen met een hoger veiligheidsniveau, meer rijplezier en meer comfort als uitgangspunten. Het SGP zorgt bovendien voor een toename van de stijfheid van carrosserie en chassis (laterale stijfheid voorzijde +90%, torsiestijfheid +70%, stijfheid van de voorwielophanging +70%, stijfheid van het subframe achter +100%). Ook de energieabsorptie bij een aanrijding is verbeterd met 40% ten opzichte van eerdere modellen.

Zeven airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder, zijn standaard op de nieuwe XV en Impreza. Daarnaast zijn de veiligheidsgordels verbeterd waardoor de kans op letsel vermindert en de inzittenden beter beschermd zijn bij een aanrijding.

EyeSight
Subaru's assistentiesysteem EyeSight is standaard op zowel de nieuwe Subaru XV als de Impreza en laat goede resultaten zien op het onderdeel autonoom remmen van de Euro NCAP-tests met andere auto's en voetgangers. Het systeem kijkt met twee camera's naar het verkeer voor de auto en waarschuwt de bestuurder voor mogelijk gevaar, alvorens eventueel in te grijpen om een aanrijding te voorkomen. EyeSight houdt bovendien de positie van de auto op de weg in de gaten en waarschuwt de bestuurder indien per ongeluk de rijstrook wordt verlaten. De nieuwe Impreza en Subaru XV staan per direct bij de Belgische dealers en op het Autosalon van Brussel (Paleis 3, Stand 5).