SUBARU BELGIË

Subaru klaar voor heropstart


Zaventem, 29 april 2020 -  Subaru kondigt aan dat het dealernetwerk de deuren opnieuw zal openen. De heropstart gebeurt stapsgewijs en dit in navolging van de beleidslijnen voor de exitstrategie uit de coronacrisis bepaald door de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag 24 april 2020. Vanaf 4 mei 2020 kunnen onze B2B-klanten opnieuw terecht bij de dealer voor onze services en diensten. Een weekje later, op 11 mei 2020,  verwachten we dan de deuren te kunnen openen voor alle overige klanten.

Bij de heropening houden onze dealers uiteraard rekening met de strikte veiligheidsmaatregelen en zullen onze klanten in de meest veilige omstandigheden de concessies kunnen betreden. Zo zullen onze medewerkers de 1,5 meter afstand bewaren en steeds een mondmasker dragen. In de showrooms waar het nodig is, zal ter hoogte van de receptie ook een plexiglas scherm aangebracht worden. Daarnaast worden alle wagens en autosleutels gedesinfecteerd zowel bij het binnenbrengen als bij de in ontvangstname van de wagens.

Om te vermijden dat meerdere mensen zich tegelijkertijd aanbieden en een wachtrij ontstaat, willen we vragen aan onze klanten om telefonisch een afspraak te maken. Indien de Nationale Veiligheidsraad de exitstrategie uit de coronacrisis van vrijdag 24 april 2020 zou aanpassen, zal Subaru uiteraard zich in regel stellen met de nieuwe beleidslijnen.

De heropstart van de productie in Japan en de Verenigde Staten is momenteel voorzien op 11 mei 2020.

Dringende herstellingen en onderhoud net als het wisselen van de winterbanden zijn nu al toegelaten achter gesloten deuren en op afspraak.