SUBARU BELGIË

Een ideaal moment voor een gezonde verwenbeurt

Het lijkt een vreemd moment om het nu over je wagen te hebben… Maar eenmaal je na de quarantaineperiodes je Subaru opnieuw nodig hebt, moet je er wel voor zorgen dat hij in goede conditie is. En aangezien je toch in je kot moet blijven, de carwashes en de wasboxen gesloten zijn, heb je nu zelf meer tijd om je Subaru een grondige en hygiënische verwenbeurt te gunnen en alle rommel en afval uit het passagiersgedeelte en de koffer te verwijderen. En dankzij het mooie lenteweer, kan dat bovendien in gezinsverband op je oprit!

 

 

Sowieso is een goede hygiëne in de wagen altijd aan te raden. Maar in deze coronatijd kan het zeker geen kwaad om extra aandacht te schenken aan de contactpunten. Uit studies blijkt immers dat het coronavirus wel 72 uur lang kan overleven op plastic, gladde materialen en roestvrij staal. Het virus verzwakt wel na verloop van tijd, maar grondig reinigen is dus de boodschap, zeker als je net naar de supermarkt of de bakker bent geweest, plekken waar mensen nog bijeenkomen en het virus kan worden overgedragen.

Besteed dus vooral aandacht aan de contactpunten. En dat begint al met het reinigen van je autosleutels. Langs de buitenkant van de wagen reinig je best de deurklinken, de koffergreep en/ of de elektronische vergrendelknop. Als je net bent gaan tanken, vergeet dan ook de tankklep niet.

Aan de binnenzijde van de wagen zijn er heel wat extra contactpunten om onder handen te nemen. In eerste instantie denk je automatisch aan het stuur, start/stop knop, (elektronische) handrem, de versnellingspook, het touchscreen (airco, radio, telefoon, GPS), de bediening van lichten en ruitenwissers en de deurportieren.

 

 

Maar zonder dat je het wellicht beseft, zijn er nog heel wat andere contactpunten die je aandacht nodig hebben zoals de klep van het handschoenkastje, de gordelgespen, de achteruitkijkspiegel, de toetsen en knoppen op je stuur en de ventilatieknoppen. Afhankelijk met welke Subaru je rijdt, komen daar nog extra knoppen bij die je niet uit het oog mag verliezen, zoals de elektrische bediening voor het schuifdak, koffer, zetels, ramen, stuur- en zetelverwarming, buitenspiegels, de X-Mode, het vakje voor je zonnebril, de middenconsole en heel wat overige opbergvakjes, …  Ook hier is dus een grondige reiniging aan te raden.

Daarnaast is er ook de algemene regel om de matten, kofferbescherming en het interieur grondig te stofzuigen, de ramen te poetsen en regelmatig je wagen te verluchten. Indien je beschikt over een lederen interieur, gebruik dan zeker het juiste poetsproduct dat meteen het leder voedt.

Hopelijk heb je wat aan deze tips.  Aan de slag!