SUBARU BELGIË

Welkom in hotel Subaru

 

Heb je deze zomer geen zin om voor enkele uren in een afgebakend hokje op het strand te liggen? Kies dan voor het echte avontuur en trek er op uit met je Subaru. En dat hoeft echt niet veel te kosten, want voor een ontspannend weekend of een staycation heb je echt geen dure kampeerwagen nodig. Binnen de kortste keren kan je de Forester, Outback of Subaru XV inrichten tot een heuse kampeerwagen. We geven enkele tips voor je eigen “Hotel Subaru”.

Het belangrijkste item om te kunnen overnachten is uiteraard een comfortabele slaapplek. Als je een echte doe-het-zelver bent, kan je heel snel een op maat gemaakte houten bedframe maken waarop je de matras legt. Onder het frame kan je dan extra opbergruimte creëren. Op deze website en deze video zie je alvast hoe je dit het best aanpakt. Uiteraard kan je ook gebruik maken van een opblaasbare matras, maar dan moet je wel even de juiste afmetingen zien te vinden.

Overnachten in je wagen biedt een enorm voordeel want het kost je eigenlijk niets. Bovendien zit je tijdens zomerse onweders in een veilige kooi van Faraday, zal je nooit gewekt worden door binnensijpelende regendruppels in je wagen, komt de modder niet binnengestroomd en zal je nooit gaan wegvliegen. Daarnaast zal je in de wagen geen last hebben van muggen die je de ganse nacht wakker houden. Indien het toch wat benauwd aanvoelt, raden we aan om een muggennet te bevestigen zodat je toch een raampje of het schuifdak kan openen.

Opbergruimte heb je trouwens met hopen in elke SUV van Subaru. Sommige avonturiers bevestigen zelfs een bagagnet aan de binnenzijde van het dak, zodat ze nog meer spulletjes kunnen opbergen.Daarnaast kan je het volledige dak benutten voor een dakkoffer of je kajak, terwijl je de fietsen bevestigt op de fietsendrager op de trekhaak.

Wil je het nog wat avontuurlijker of heb je extra slaapruimte nodig? Dan kan je je Subaru ook uitrusten met een daktent. Je kan rustig hoog en droog op het dak van je wagen wakker worden en meteen genieten van de mooiste vergezichten. En bovendien verlies je geen bagageruimte in de wagen.

 

 

Beperkingen


In slechts enkele landen zoals Finland, Noorwegen, Schotland en Zweden heeft iedereen het recht om één nacht te overnachten op privéterrein. Uiteraard is het wel hoffelijk om de eigenaar op de hoogte brengen en het terrein niet te beschadigen en te achter te laten zoals je het hebt aangetroffen. Maar in de meeste Europese landen is wildkamperen wettelijk verboden. Maar als je je goed voorbereid, kan je wel op voorhand proberen de landeigenaar op te sporen en om toestemming vragen. Ook een glimlach (al dan niet met een kleine vergoeding) kan wonderen doen op vele boerderijen.

Op basis van je eigen criteria kan je in Nederland naar mooie kampeerplekken zoeken via de website logerenbijdeboswachter.nl. Trek je liever naar onze zuiderburen kan je best even de website www.campingfrance.com raadplegen. Ook via de app en website www.park4night.com vind je heel leuke plekjes in binnen- en buitenland waar je de nacht kan doorbrengen.

Tot slot willen we nog enkele basisprincipes delen:

  • - Maak geen vuur! Wil je toch vuur maken, doe dit dan op een open plek (weinig droog - sprokkelhout), maak de plek vrij van bladeren en takken! Plaats indien mogelijk stenen rond het vuur en maak geen groot (hoog) vuur.
  • - Kies je plekje zorgvuldig uit en parkeer je niet zomaar overal. Je kan immers de bodem of kwetsbare plantjes beschadigen als je een ongerepte locatie zoekt. Gebruik dus je gezond verstand, kies een veilige plek en hou je dus aan de afspraken.
  • - Vergeet je wagen niet op slot te doen alvorens te gaan slapen.

 

 

Op onze www.subaru.be website vind je voor elke SUV ook het transport pack (dakdragerset, afneembare trekhaak en bedrading) zodat je meteen alle benodigdheden voorhanden hebt. Wil je eens een daktent uitproberen? Dan kan je op rooftoptravel.be een daktent huren. En als het bevalt, kan je er nadien altijd eentje aankopen.