SUBARU BELGIË

Autosport ook in 2014 belangrijk voor Subaru

NIEUWE WRX STI AAN DE START VAN DE 24 UUR VAN DE NÜRBURGRING

Zaventem, 23 januari 2014

Autosport blijft naast actieve en passieve veiligheid een belangrijke pijler voor Subaru. Het Japanse merk onthult deze week zijn WRX STI raceauto. De auto is speciaal ontwikkeld voor deelname aan de 24-uurs race op de Nürburgring, in juni dit jaar. Naast deelname aan de slijtageslag op de Nordschleife, zal Subaru actief zijn in het Europees- en Wereldkampioenschap rally en de GT-racerij.

Belangrijkste wapenfeit voor Subaru wordt deelname aan de loodzware 24-uurs race op de Nürburgring. De race, die van 19 tot en met 22 juni wordt gehouden in Duitsland, behoort tot de meest prestigieuze langeafstandsraces ter wereld.

Subaru heeft hiervoor samen met Subaru Tecnica International (STI) een geheel nieuwe auto ontwikkeld. Hij is gebaseerd op de volledige nieuwe Subaru WRX STI, die vorige week onthuld werd op de NAIAS, de North American International Auto Show in Detroit.

Door de WRX STI in te zetten, willen Subaru en STI laten zien dat hun samenwerking leidt tot een nog competitievere auto dan de Subaru in basis al is. STI mikt met de nieuwe auto zelfs op zijn derde overwinning in de SP3T-klasse, Subaru wil er vooral de hoogwaardige techniek van zijn modellen onderstrepen. Het wordt de zevende keer dat STI aan het evenement op het langste circuit ter wereld deelneemt.

Evenals vorig jaar is ook voor deze editie van de 24-uurs race Hideharu Tatsumi aangesteld als teammanager. Hij houdt zich tevens bezig met de ontwikkeling van de auto in aanloop naar de race. De rijders-line-up bestaat uit de Japanners Toshihiro Yoshida en Kouta Sasaki en nog twee aan te wijzen coureurs uit Europa.

Subaru doet meer dan alleen de Duitse langeafstandsrace. Het merk is ook actief in de Super GT-series. Het afgelopen seizoen wist de Subaru BRZ GT300 maar liefst in vijf van de acht races poleposition te pakken en één race te winnen. Dit jaar mikt STI met een doorontwikkelde auto op het kampioenschap. Net als in het afgelopen seizoen zet STI de BRZ in met preparateur R&D Sport.

Subaru blijft ook actief in de rallysport. Het Japanse merk ondersteunt privérijders die deelnemen aan het FIA World Rally Championship 2 (WRC2) en het European Rally Championship (ERC).

Bekijk hier het eerste filmpje van de WRX STI raceauto.

Subaru NBR Car

Subaru NBR Car

Terug naar het nieuwsoverzicht
 

Footer