SUBARU BELGIË

Alle Subaru 2013 modellen TOP SAFETY PICK.

Subaru Enige fabrikant met Top Safety Pick op alle modellen.

Zaventem, 7 januari 2013

Tokyo, december 2012 - Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), de fabrikant van de Subaru wagens en Subaru of America Inc.* melden dat het Insurance Institute of Highway Safety (IIHS; een non-profitorganisatie gesteund door autoverzekeringsmaatschappijen in de VS) de hoogst mogelijke classificatie van de 2013 TOP SAFETY PICK (TSP) heeft toegekend aan alle Subaru modellen die momenteel in Noord-Amerika worden verkocht. Subaru werd door het IIHS voor het vierde opeenvolgende jaar erkend als de enige autofabrikant met een TSP winnaar bij al haar deelnemende modellen (Subaru Legacy, Subaru Outback, Subaru Forester, Subaru Tribeca, Subaru Impreza, Subaru XV Crosstrek en Subaru BRZ).

IIHS voorziet de consument van veiligheidsinformatie door de prestaties te rangschikken onder "goed", "aanvaardbaar", "matig", of "zwak" op basis van vier tests die peilen naar de bescherming van de inzittenden. Om als winnaar van de TOP SAFETY PICK uit de bus te komen, moet een voertuig een score "goed" behalen in alle vier de tests, namelijk frontale en laterale crashtests tegen hoge snelheid, een koproltest en evaluaties van de zetel/hoofdsteun ter bescherming tegen nekletsels bij achterwaartse aanrijdingen.

Daarenboven introduceerde het IIHS in 2012 de ‘small overlap test' om de bescherming van inzittenden bij frontale aanrijdingen nog meer te verbeteren. Deze test evalueert een veeleisende botsing waarin gesimuleerd wordt wat er gebeurt wanneer de voorste hoek van een wagen in aanrijding komt met een ander voertuig of een voorwerp zoals een boom of nutspaal. Tijdens de test knalt 25 % van het vooreinde van de auto langs de bestuurderszijde met een snelheid van 40 mph (ongeveer 65 km/u) tegen een onbuigzame hindernis van zowat 150 cm dikte.

FHI stelt zich tot doel via de Subaru-rijervaring "Plezier en Gemoedsrust" te bieden gesteund op de merkslogan "Vertrouwen in beweging". "Enjoyment and Peace of Mind" is niet mogelijk zonder het cruciale element van "veiligheid". Subaru zal een uitmuntende veiligheid blijven nastreven door haar actieve, passieve en precrash veiligheidstechnologieën verder in te zetten.

*Subaru of America, Inc. : een 100% dochteronderneming van Fuji Heavy Industries Ltd. met hoofdzetel in Cherry Hill, N.J.

Terug naar het nieuwsoverzicht
 

Footer