SUBARU BELGIË

Subaru toont 5 belangrijke modellen op de 67ste Frankfurt International Motor Show

  • Impreza keert terug naar Europa met hogere veiligheidsvoorzieningen in combinatie met meer rijplezier en optimaal comfort
  • Subaru onthult modellen op 12 september 2017
  • Vier bijkomende modellen op de stand met nieuwe veiligheidsuitrusting, meer comfort en betere prestaties

Zaventem, 8 september 2017 – Subaru Europe, de Europese afdeling van Subaru Corporation, kondigde aan dat het de volledige nieuwe Impreza als Europese première op de 67ste Frankfurt International Motor Show op 12 September (Persdagen: 12 -13 September; publieke dagen van 14 tot 24 September) zal voorstellen.

Daarnaast presenteert Subaru de eerste Forester met EyeSight Driver Assist Technology en de hertekende Levorg met een stevige nieuwe veiligheidsuitrusting. Dat alles betekent dat Subaru al vijf*1 wagens met de EyeSight technologie heeft uitgerust. De sportieve sedan van Subaru, de WRX STI, krijgt ook een vernieuwde look mee en de nieuwe Subaru XV, voorgesteld in Genève, wordt in Frankfurt opnieuw aan het grote publiek getoond.

De persconferentie van Subaru vindt plaats om 9u30 AM (Central European Time) op 12 september. Een specifieke website wordt om 12u00 ’s middags gelanceerd en zal de voornaamste informatie met betrekking tot de getoonde modellen samenvatten: http://www.subaru-press.com/IAA2017/

  • De volledig nieuwe Impreza

De van boven tot onder hertekende compacte hatch beantwoordt aan de belofte van Subaru aangaande rijplezier, geïntegreerde veiligheid en meer dan gemiddelde rijkwaliteiten. De nieuwe Impreza maakt gebruik van het nieuwe Subaru global platform. De stijfheid van het koetswerk en het chassis zijn sterk verbeterd, wat resulteert in een ongekend niveau van rijplezier, wendbaarheid, een betere bescherming bij een impact en een verhoogd rijcomfort. De auto is naar goede gewoonte voorzien van de Subaru Boxermotor, in combinatie met de symmetrische vierwielaandrijving (SAWD) en de EyeSight Driver Assist Technology als standaarduitrusting. Op de Belux markt wordt de auto met de 1.6 liter 4-cilinder boxer benzine geleverd. De lichtere en verbeterde Lineartronic transmissie biedt betere acceleraties en scherpere dynamische kwaliteiten.

 

  • De volledig nieuwe Subaru XV

De plezierige Subaru XV combineert een volledig nieuw design met een chassis dat veelzijdigheid garandeert, op zowel verharde als onverharde wegen. Het nieuwe platform, samen met de Subaru Boxer krachtbron, de symmetrische vierwielaandrijving (SAWD) en de EyeSight Driver Assist Technology verhogen en verbeteren de rijprestaties, de veiligheid, de rijmogelijkheden en het rijcomfort. De nieuwe Subaru XV is op de Belux markt verkrijgbaar met een 1.6 liter 4-cilinder boxer benzinemotor en een 2.0 liter 4-cilinder boxermotor met directe benzine-injectie. De verbeterde Lineartronic transmissie heeft standaard ook de X-Mode die door de bestuurder naar keuze kan ingeschakeld worden. Hierdoor verbetert het weggedrag op gladde ondergrond en steile hellingen.

  • Forester met EyeSight

De modeljaargang 2018 van de Forester is nu verkrijgbaar met de hoog aangeschreven EyeSight Driver Assist Technology van Subaru op bepaalde versies. Uiteraard resulteert dit in een uitzonderlijke preventieve veiligheid. De Forester krijgt, naast de reeds aanwezige veiligheidselementen, nu ook de Side View Monitor, een camera die in de zijspiegel aan de passagierszijde is gemonteerd. Deze helpt de bestuurder om makkelijker te manoeuvreren bij zeer slechte zichtbaarheid of wanneer er zeer dicht bij voorwerpen gereden wordt.   

  • Levorg

De Levorg MY18 beschikt over de meest recente veiligheidstechnologie van Subaru: een intelligente achteruitkijkspiegel, monitoren voor en achter met camera’s die de zichtbaarheid vergroten om zo aanrijdingen te vermijden. De Levorg beschikt nu ook over meedraaiende LED-lampen, waardoor de rijlijn in de bochten automatische verlicht blijft. Ook aan de binnen- en buitenzijde is de auto aangepast. De Levorg onderscheidt zich als sports touring wagon die tegelijkertijd een zeer veilige familiewagens is.  

  • WRX STI

De WRX STI beschikt nu over een verbeterde manuele zesversnellingsbak en Multi-Mode Driver-Controlled centraal differentieel (DCCD), wat uiteraard nog betere rijkwaliteiten bijdraagt. De combinatie van de nieuwe zeer performante Brembo*2 remmen en de geventileerde schijven dragen bij tot een beter remvermogen en meer uithouding van de remmen. 

Binnen- en buitenzijde werden grondig aangepast, met onder meer een facelift van de voorzijde, waardoor de WRX STI nog sportiever oogt.  

(1)*Modellen verwijzen naar Outback, Levorg, Forester, nieuwe Subaru XV, nieuwe Impreza

(2) *is een registered trademark van Brembo S.p.A.