🕒 2 minuten lezen

Bye Bye "Range Anxiety"

Electric Living Series

 

Range anxiety of de angst om je eindbestemming niet te halen, niet tijdig een laadpaal  kunnen vinden en met een lege batterij langs te weg stil te vallen. Deze angst is voor heel wat mensen een van de belangrijkste struikelblokken om niet over te gaan tot de aankoop van een elektrische wagen. Maar ondertussen rijden er al heel wat elektrische voertuigen rond en uit onderzoek bij deze chauffeurs blijkt dat deze angst nergens voor nodig is.

Elektrisch rijden is een geheel nieuwe ervaring en vergt inderdaad enkele kleine aanpassingen. Maar die bieden je alleen maar voordelen. Zodra je vertrouwd bent met de wagen wordt alles snel automatisme. Je kan het best vergelijken met de overstap van de lagere school naar het middelbaar of een eerste werkdag op je nieuwe job. Het is even anders, maar je went er snel aan.

Zo zal je heel snel ervaren dat het opladen van een elektrische auto zelfs handiger (en goedkoper) is dan het omrijden naar een tankstation. Het tanken van brandstof zelf gaat inderdaad nog altijd sneller dan het opladen van een batterij. Maar je batterij opladen bij een laadstation kan in principe geheel worden vermeden als je met een elektrische auto rijdt.

 

Solterra Charging City

 

Elektrische auto's worden immers opgeladen wanneer ze stilstaan en niet worden gebruikt. Tegenwoordig zijn er daarvoor op bijna alle publieke plaatsen laadpalen te vinden: op het werk, bij winkelcentra, hotels, restaurants, in openbare parkeergarages, bij tankstations of zelfs bij sportcentra en de bioscoop. Voldoende gelegenheid dus om de batterij van de wagen bij te laden.

De Subaru Solterra heeft een maximaal rijbereik van 466km met een volledig opgeladen batterij, volgens de gehomologeerde WLTP-cijfers. Ruimschoots voldoende voor dagdagelijks gebruik, aangezien het grotendeel van alle chauffeurs maximum 50km per dag rijdt. En op de Subaru Care app vind je eveneens een real life overzicht van alle laadpalen in je buurt, zodat je altijd en overal je Solterra kan opladen. Geen enkele reden tot paniek dus.

 

Solterra driving

 

Klik verder naar het overzicht  ⋙

Klaar voor het elektrisch avontuur?

Klim achter het stuur van de Solterra

De zon en de aarde. Sol en terra. Samen in de natuur. Samen in SOLTERRA, de volledig elektrische SUV, een in het leven geroepen krachtige go-anywhere AWD, die bijdraagt aan een duurzame toekomst met praktisch en veilig rijplezier. Boek vanaf nu een proefrit online!