De nieuwe Subaru Outback beschikbaar vanaf 24 april

 

 • Eerste Outback gebouwd op het Subaru Global Platform (SGP) voor meer veiligheid, verbeterde rijprestaties en rijcomfort
 • Eerste Subaru ontworpen om botsingen te weerstaan onder geheel nieuwe Mobile Progressive Deformable Barrier (MPDB) –tests
 • Next-generation EyeSight-systeem met 11 veiligheidsfuncties en gezichtsherkenningstechnologie voor de bestuurder
 • 90% vernieuwde BOXER-motor, 2.000 kg trekvermogen en standaard uitgerust met permanente Symmetrical-AWD
 • 11,6-inch touchscreen met hoge resolutie is het meest geavanceerde Subaru Infotainment Systeem

 

Zaventem, 12 april 2021 – Subaru Europe, dochteronderneming van Subaru Corporation, kondigt vandaag de introductie aan van de geheel nieuwe Outback op de Europese markt, die vanaf 24 april 2021 in de showrooms zal verschijnen.

Sinds de lancering in 1995 heeft de Outback een opmerkelijke geschiedenis opgebouwd als de grondlegger van een nieuw autosegment, de stationwagen-crossover-SUV, die de eigenschappen van zowel een personenauto als een SUV combineert.

De Outback is uitgegroeid tot het vlaggenschip van Subaru. Zijn populariteit is in de loop der jaren toegenomen en wordt gekoesterd door mensen over de hele wereld, omdat de Outback de waarden biedt van een trouwe metgezel: veiligheid, comfort, gebruiksgemak, duurzaamheid en kwaliteit. De zesde generatie met een volledig nieuw exterieur en interieur blijft trouw aan Subaru's belofte van rijplezier, algehele veiligheid, een bovengemiddeld doorzettingsvermogen in combinatie met de meest competente en geavanceerde eigenschappen.

In de afgelopen 26 jaar heeft Subaru meer dan 303.000 exemplaren van de Outback verkocht in Europa*1, waarmee dit model zich als een van de best-sellers in het gamma heeft gevestigd. De totale wereldwijde productie bedraagt ​​meer dan 6,6 miljoen eenheden*2.

 

Subaru Outback

 

Belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Outback

Beste veiligheid in zijn klasse

De nieuwe Outback is de veiligste ooit gebouwd en biedt een algehele veiligheid en bescherming, gaande van dunne stijlen, grote ramen en een aangepast ontwerp van de zetel tot een reeks vooruitstrevende veiligheidstechnologieën.

De Outback beschikt over een royale standaarduitrusting waaronder een nieuwe generatie EyeSight Driver Assist-technologie. Subaru's stereocamera-botspreventie-systeem, beschikt voortaan over een grotere kijkhoek (bijna een verdubbeling) en nieuwe beeldherkenningssoftware samen met elf veiligheidsfuncties, waaronder enkele nieuwe functies: Advanced Adaptive Cruise Control met Lane Centering-functie, Emergency Lane Keep Assist, Speed ​​Sign Recognition met Intelligent Speed ​​Limiter, Lane Departure Warning met stuurwieltrillingen, Lane Departure Prevention met onder andere herkenning van scheidingslijnen zoals gras of wegranden en Pre-Collision Braking System met uitgebreide ondersteuning voor het vermijden van aanrijdingen op kruispunten.

Subaru voegt ook Driver Monitoring System (DMS) toe aan het veiligheidspakket. Deze gezichtsherkenningstechnologie waarschuwt de bestuurder wanneer hij afgeleid wordt of vermoeid raakt. Eveneens nieuw voor de Outback is Reverse Automatic Braking, een standaard veiligheidsfunctie die aanrijdingen bij het achteruitrijden helpt te voorkomen en schade bij een aanrijding beperkt. De uitgebreide veiligheidsuitrusting omvat Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD), Multi View Monitors: Front View / Rear View / Side View Monitors, waardoor de blinde hoeken van het voertuig worden verminderd, en Rear Seat Reminder.

Het Subaru Global Platform (SGP) zorgt voor een optimale passagiersveiligheid. De toegenomen stijfheid van de carrosserie (dankzij een geoptimaliseerde stalen frame-architectuur en een sterkere cohesie van de onderdelen) zorgt voor verbeterde botsveiligheid, een lichtere carrosserie en verbeterde bescherming bij frontale alsook zij- en frontale aanrijdingen door de botsenergieabsorptie te verbeteren met 40%. De carrosserie is aanzienlijk versterkt met een nieuw structureel frame (volledige binnenste frameconstructie) en een toevoeging van balken en hulpframes, waardoor 's werelds hoogste veiligheidsprestaties bij botsingen verder worden verbeterd, zoals tijdens de Mobile Progressive Deformable Barrier (MPDB) crashtest, om chauffeurs een betere bescherming te bieden tijdens een ongeval.

 

Rijplezier met een superieur dynamisch kwaliteitsgevoel

De nieuwe Outback behoudt de kenmerkende combinatie van permanente S-AWD met de BOXER-motor en Lineartronic CVT-transmissie en beschikt over een direct ingespoten 2,5-liter horizontaal geplaatste viercilindermotor. De motor bestaat uit ongeveer 90% opnieuw ontworpen onderdelen en biedt een hogere compressieverhouding. De Lineartronic CVT werd vernieuwd en de versnellingsverhoudingen uitgebreid tot een breder bereik gelijkwaardig aan 8-AT. Het hydraulische systeem is vernieuwd en de viscositeit van de olie is verlaagd, waardoor het verlies aan pk's met 22% wordt verminderd in vergelijking met het vorige model. Deze combinatie biedt verbeterde rijprestaties en verbeterde koppelregeling, terwijl de standaard S-AWD voor controle zorgt onder alle weersomstandigheden, gecombineerd met een standaard actieve koppelvectoring voor verbeterde handling en bochtenprestaties.

De rijprestaties en het rijcomfort zijn verbeterd met aanzienlijke aanpassingen aan de ophanging en het chassis, waardoor trillingen van het stuursysteem, de vloer en de stoelen worden gereduceerd tot een minimum. De versterkte carrosseriestijfheid van het SGP met een optimale montage van dempende en geluidsisolerende materialen en andere schokdempers, verbetert de absorptieprestaties op een oneffen wegdek. In combinatie met een nieuwe geluidswerende folie op de voorruit en de voorste zijruiten wordt het aantal decibels in de cabine sterk gereduceerd.

De vernieuwde structuur van de carrosserie en het chassis zorgt voor 50% minder rolbewegingen, een uitstekende stabiliteit in rechte lijn en een snellere, meer lineaire stuurreactie aangepast aan de intenties van de chauffeur.

SI-DRIVE stelt de bestuurder in staat om de gasrespons van de Outback aan te passen door te kiezen uit de rijmodi 'Intelligent' en 'Sport', en biedt meer flexibiliteit voor een comfortabelere en aangenamere rit.

 

Ruimer en veelzijdiger

De nieuwe Outback is ruimer dan het vorige model, met 10,8 mm extra middenafstand van de voorzetels tot de achterbank, 30 mm extra heupruimte en 7mm bijkomende schouderruimte tussen beide voorzetels. De breedte van de opening van de kofferruimte is vergroot met bijna 30 mm, de vloerlengte is 23,9 mm langer waardoor de totale laadcapaciteit is vergroot met 10 liter. Deze bedraagt nu 522 liter (achterbankzetels niet neergeklapt).

De geheel nieuwe Outback wordt geleverd met een scala aan handige functies die geschikt zijn voor elke levensstijl. Dankzij de handsfree elektrische achterklepbediening kan de kofferbak snel en eenvoudig worden geopend door de elleboog te bewegen in de buurt van de sensor die in het logo-ornament is ingebouwd.

De zijkanten van de bagageruimte zijn voorzien van verbeterde haken en een netvakje, zodat voorwerpen gemakkelijk kunnen worden vastgemaakt. Voor meer veelzijdigheid en veiligheid van de lading biedt de Outback standaard dakrails met ingebouwde dwarsdragers.

Sjorhaken zorgen er voor dat touwen direct op de dakrails kunnen worden vastgemaakt. De deuropening werd eveneens voorzien van bredere antislip treden, zodat bagage kan worden geladen zonder het evenwicht te verliezen.

 

Geavanceerde technologie met intuïtieve gebruikersinterface

De nieuwe Outback is standaard uitgerust met een groot 11,6-inch touchscreen dat verticaal op de middenconsole is gepositioneerd en is meteen het meest geavanceerde infotainmentsysteem van Subaru. De nieuw ontworpen Human Machine Interface helpt bestuurders om de voertuiginstellingen te bedienen en verbinding te maken met smartphones. Het infotainmentsysteem maakt smartphone-integratie mogelijk met Apple CarPlay*2, Android AutoTM*3 voor meer gebruiksgemak.

Naast de veiligheidseigenschappen biedt het Driver Monitoring System extra comfort. De gezichtsherkenningscamera van het DMS identificeert de persoon die plaatsneemt op de bestuurderszetel en past de voorkeursinstellingen van deze bestuurderszetel, de buitenspiegels en de airconditioning automatisch aan.

 

Verbeterde offroad-capaciteiten

 • De verbeterde motorprestaties bieden meer vermogen voor acceleratie en rijden op ruwe ondergrond, zodat bestuurders kunnen genieten van SUV-prestaties in alle rijomstandigheden.
 • De meest duurzame Outback tot nog toe gebouwd, wordt geleverd met een nieuwe X-Mode met keuze uit de twee functies "sneeuw/zand"-modus of "diepe sneeuw/modder"-modus voor extra offroad-capaciteiten.
 • De nieuwe Outback biedt vrije baan voor een breed scala aan activiteiten dankzij de verhoogde bodemvrijheid tot 213 mm, een aanrijhoek van 19,7°, een afrijhoek van 21,6° en een overrijhoek van 21,0°.
 • Een trekvermogen van 2.000 kg.
 • Het Subaru Global Platform zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de stijfheid van de carrosserie en het chassis (frontale laterale torsiestijfheid +90%, torsiestijfheid +70%, stijfheid voorwielophanging +70%, stijfheid achterste subframe +100%).
 • De sproeier op de achteruitrijcamera maakt dat de cameralens onder alle omstandigheden altijd vrij is van vuil, modder en stof.

 

Subaru Outback

 

Geheel nieuw en verfijnd ontwerp

Het ontwerp van het robuuste exterieur werd ontwikkeld met de Subaru-ontwerpfilosofie Dynamic x Solid in het achterhoofd. Dynamische silhouetten en raamlijnen, samenhang, bredere spatborden, grote zeshoekige grille, frontbekleding en verticaal geplaatste led-mistlampen op de hoeken benadrukken de capaciteiten van de SUV en zorgen voor een opvallend en uniek uiterlijk, gebaseerd op het concept ‘Active & Tough’.

De nieuwe Outback kan pronken met een nieuw ontworpen interieur met zorgvuldig geselecteerde materialen voor een verfijnd kwaliteitsgevoel binnenin. De grote voorruit en het lange horizontale lijnmotief dat zich uitstrekt van het midden van het instrumentenpaneel tot aan de deurpanelen, benadrukken een ontspannen en open sfeer in het interieur. De nieuwe Outback biedt een verscheidenheid aan zetelopties, gaande van nappaleder stoelen voor een luxueus gevoel tot een waterafstotend, duurzaam StarTex-materiaal voor actiever gebruik, bijvoorbeeld watersportactiviteiten.

De geheel nieuwe Outback wordt aangeboden in drie uitvoeringen: Comfort, Sport en Premium. Zijn unieke karakter komt ook tot uiting in de nieuw en speciaal ontworpen koetswerkkleuren "Autumn Green Metallic" en "Brilliant Bronze Metallic". De Outback begint bij € 39.995 (Comfort) en eindigt bij € 46.995 voor de Premium-uitvoering. De Outback Sport is beschikbaar voor €41.995.

 

*1, 2: figures include Legacy series, since the Outback had long been part of it.

*3 Apple CarPlay is a registered trademark of Apple Inc. in the United States and other territories.

*4 Android AutoTM is a registered trademark of Google LLC. in the United States and other territories.

Ontdek de Subaru Outback

Maak kennis met de totaal vernieuwde Outback. Ontdek echt rijplezier via een gloednieuw, sterk design dat u overal comfortabel en met gemoedsrust heenbrengt.