Subaru noemt nieuwe volledig elektrische SUV 'SOLTERRA'

Eerste mondiaal elektrische voertuig waarmee het merk zich richt op samenleven met de natuur

 

  • Batterij-elektrische SUV die Subaru gezamenlijk ontwikkelt met Toyota Motor Corporation 
  • Gebouwd op e-SUBARU GLOBAL PLATFORM specifiek voor volledig elektrisch voertuig en gezamenlijk ontwikkeld met Toyota
  • Geplande verkoop voorzien medio 2022 in onder meer Japan, VS, Canada, Europa en China
 
 

Tokyo, 11 mei 2021 – SUBARU Corporation kondigt vandaag aan dat Subaru's geheel nieuwe batterij-elektrische SUV de naam "SOLTERRA" krijgt en naar verwachting in 2022 op de markt zal komen. "SOLTERRA" is Subaru's geheel nieuwe, volledig elektrische SUV uit de C-segmentklasse en zal de eerste Subaru zijn die wordt gebouwd op het speciaal ontwikkelde e-Subaru Global Platform voor batterij-elektrische voertuigen (BEV).

Het e-Subaru Global-platform, dat gezamenlijk is ontwikkeld door Subaru en Toyota, maakt het mogelijk om verscheidene EV-modellen efficiënt te lanceren door meerdere modules en componenten te combineren, zoals de voorzijde, het midden en de achterzijde van een voertuig. Terwijl de twee bedrijven hun kennis hebben gebundeld om een volledig nieuw platform te creëren, streefde Subaru ernaar om superieure passieve veiligheid en voertuigstabiliteit te realiseren, iets waar Subaru altijd naar streeft en nu dus ook met dit specifieke BEV-platform.

Niet alleen het platform, ook de SUV “SOLTERRA” is gezamenlijk ontwikkeld door Subaru en Toyota. Het brede scala aan samenwerkingsverbanden omvat productplanning, ontwerp en prestatie-evaluatie. Tijdens dit ontwikkelingsproces combineren de twee bedrijven hun respectievelijke sterke punten, zoals Subaru’s jarenlange ervaring met vierwielaandrijvings-technologie en Toyota's uitstekende voertuigelektrificatietechnologie, met als doel een nieuwe SUV te creëren met eigenschappen die alleen een volledig elektrische auto kan bieden.

 

Subaru Solterra

 

De naam "SOLTERRA" is ontstaan door het samenvoegen van het woord "SOL" en "TERRA", de Latijnse woorden voor respectievelijk de "Zon" en de "Aarde". Subaru gaf deze naam aan de EV om moeder natuur te waarderen en de relatie ermee verder te bevorderen, samen met onze klanten, en om onze toewijding om de traditionele Subaru SUV “go-anywhere”-capaciteiten te leveren in een volledig elektrische auto.

"SOLTERRA" zal het gamma van SUBARU SUV's ASCENT, OUTBACK, FORESTER en SUBARU XV vervoegen en zal tegen het midden van 2022 op de markt worden gebracht in onder meer Japan, de Verenigde Staten, Canada, Europa en China.

 

Subaru Solterra Logo