Facelift en extra veiligheidsfuncties voor Forester MY22

 

Zaventem, 13 januari 2022 – Subaru kondigt de beschikbaarheid aan van de Forester MY22. De veelzijdige, compacte SUV met standaard vierwielaandrijving krijgt niet alleen een opfrisbeurt, hij wordt voortaan geleverd met een verbeterde ophanging, nog meer comfort, en het nieuwste generatie EyeSight veiligheidssysteem.

De volledige line-up van de Forester mag genieten van een facelift. De gewijzigde voorzijde zorgt voor een nog stoerdere uitstraling. Zo werd de voorbumper in het nieuw gestoken met een nieuwe grille, een gewijzigd design voor de koplampen en de mistlampen (*). De nieuwe mistlampbehuizingen (in chroom of zwart, afhankelijk van het uitrustingsniveau) zijn beter geïntegreerd met de contouren van de bumper en geven de Forester extra karakter.

Aan de achterzijde van de wagen werden alleen maar enkele subtiele wijzigingen aangebracht aan de achterbumperbescherming. De dakrails krijgen voortaan een zilveren kleur en op de Premium-uitvoering komen nieuwe 18 inch velgen te staan. Tenslotte krijgt de consument keuze uit drie extra kleuren, namelijk Autumn Green Metallic, Cascade Green Silica en Brilliant Bronze Metallic.

Aan de binnenzijde van de Forester lijkt op eerste zicht weinig veranderd te zijn, maar toch zijn er enkele praktische zaken toegevoegd. De twee extra cargohaken aan het dak in de kofferruimte zorgen voor een extra veilige opberging van bagage. Daarnaast bieden ze een extra voordeel aan outdoorfans. Zo kunnen ze van de cargohaken snel en eenvoudig een kledingrek maken om trekkingkledij of sportkledij te laten drogen.

 

Subaru Forester

 

Extra veiligheid en comfort

Andere nieuwigheden zijn vooral terug te vinden op het gebied van veiligheid en comfort. De Forester kan voortaan beschikken over de nieuwste generatie EyeSight dat eerder al werd geïntroduceerd op de nieuwe Outback. Dankzij Subaru's stereocamera-botspreventie-systeem beschikt de Forester voortaan over een grotere kijkhoek (bijna een verdubbeling) en nieuwe beeldherkenningssoftware samen met een aantal veiligheidsfuncties, waaronder enkele nieuwe functies: Advanced Adaptive Cruise Control met Lane Centering-functie, Autonomous Emergency Steering, Lane Departure Prevention met onder andere herkenning van scheidingslijnen zoals gras of wegranden, Preceding Vehicle Adaptive Steering Control (het volgen van de centrale lijn van de voorganger in de rijstrook) en Pre-Collision Braking System met uitgebreide ondersteuning voor het vermijden van aanrijdingen op kruispunten.

Voor nog meer comfort werd de ophanging verder geoptimaliseerd, waardoor ritten in alle omstandigheden en op elke ondergrond nog comfortabeler worden. De mogelijkheden van de X-MODE werden ook nog wat verder aangescherpt. Zodra X-MODE wordt geactiveerd, zal deze automatisch in standby-modus gaan vanaf 40 km/u en wordt deze automatisch terug geactiveerd zodra de wagensnelheid onder de 35 km/u zakt.

 

Subaru Forester

 

Airco Gesture Control

Vanaf de uitvoering Luxury wordt ook nog een Airco Gesture Control toegevoegd. Via twee simpele handbewegingen die worden geregisteerd via het Driver Monitoring System kan de chauffeur de temperatuur van het aircosysteem snel en veilig aanpassen naar de gewenste temperatuur. Zo zal de chauffeur niet afgeleid worden door de knoppen te bedienen en/of naar het scherm te kijken.

 

(*) De mistlampen vooraan op de Forester Sport krijgen een apart design en bestaan uit 6 LED lampen die een cirkel vormen.

 

Ontdek de vernieuwde Forester

De Forester MY22 is per direct verkrijgbaar bij alle dealers in het Subaru-netwerk vanaf € 35.995. Ontdek hem snel en geniet tijdelijk tot € 2.380 voordeel op snel leverbare stockwagens.