Nieuwe Subaru Outback behaalt beste scores tijdens EuroNCAP* 2021 veiligheidstest

 

  • Subaru behaalt voor de negende keer op rij de hoogste EuroNCAP-score*1.
  • Nieuwste generatie Subaru Eyesight rijhulptechnologie scoort 95% voor Rijhulpsystemen, waarmee de Outback als eerste wagen de allerhoogste score behaalt in alle voertuigklassen*2 ; eveneens de beste beoordeling ooit voor een Subaru.
  • Outback scoort 84% voor de Bescherming van kwetsbare weggebruikers – de hoogste score ooit in alle voertuigklassen*3 en het beste resultaat ooit behaald door Subaru.
  • Outback scoort 89% in de categorie ‘Bescherming van kinderen’ – de hoogste score in de klasse Grote gezinsauto’s. *4

 

Zaventem, 8 September 2021 – Subaru Europe, onderdeel van Subaru Corporation, kondigt vandaag aan dat de nieuwe Outback (Europese specificaties) de maximale score van vijf sterren heeft behaald in het European New Car Assessment Programme 2021. De Outback behaalt op alle vier beoordelingsgebieden (Bescherming van volwassenen, Bescherming van kinderen, Kwetsbare weggebruikers, Rijhulpsystemen), scores die beduidend boven de vereiste minimumgrens liggen. Het eindresultaat is een opmerkelijk hoge totale gemiddelde score.

De nieuwe Outback behaalde de hoogste score ooit voor een Subaru in de categorieën Rijhulpsystemen*2 en  Bescherming van kwetsbare weggebruikers*3, en zijn meteen de hoogste scores over alle voertuigklassen heen volgens de nieuwste tests. In de klasse Grote gezinauto’s, behaalde de Outback volgens de nieuwste testmethodes*4 ook de hoogste cijfers voor de Bescherming van kinderen.

 

Subaru Outback - Euro NCAP

 

Deze resultaten bevestigen opnieuw de reputatie van Subaru als fabrikant van voertuigen die zijn ontwikkeld met toonaangevende veiligheid als uitgangspunt. De nieuwe Outback is uitgerust met de nieuwste generatie EyeSight rijhulpondersteuning, Subaru’s stereocamera-botspreventiesysteem, en beschikt zo over een grotere kijkhoek (bijna een verdubbeling). De nieuwe beeldherkenningssoftware is nu verkrijgbaar met 11 standaard veiligheidsfuncties: Advanced Adaptive Cruise Control met Lane Centering-functie, Emergency Lane Keep Assist, Speed ​​Sign Recognition met Intelligent Speed ​​Limiter, Lane Departure Warning met stuurwieltrillingen, Lane Departure Prevention met onder andere herkenning van scheidingslijnen zoals gras of wegranden en Pre-Collision Braking System met uitgebreide ondersteuning voor het vermijden van aanrijdingen op kruispunten.

De veiligheidsuitrusting van de Outback omvat eveneens Reverse Automatic Braking (een standaard veiligheidsfunctie die aanrijdingen bij het achteruitrijden helpt te voorkomen en schade bij een aanrijding beperkt), Rear Seat Reminder, Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) en Multi View Monitors: Front View / Rear View / Side View Monitors, waardoor de blinde hoeken van het voertuig worden verkleind.

De Outback beschikt verder over Driver Monitoring System (DMS). Deze gezichtsherkenningstechnologie waarschuwt de bestuurder wanneer hij afgeleid wordt of vermoeid raakt tijdens het rijden.

De nieuwe Outback is gebouwd op het Subaru Global Platform (SGP). De toegenomen stijfheid van de carrosserie (dankzij een geoptimaliseerde stalen frame-architectuur en een sterkere cohesie van de onderdelen) zorgt voor verbeterde botsveiligheid, een lichtere carrosserie en verbeterde bescherming bij frontale alsook zij- en frontale aanrijdingen door de botsenergieabsorptie te verbeteren met 40%. De carrosserie is aanzienlijk versterkt met een nieuw structureel frame (volledige binnenste frameconstructie) en een toevoeging van balken en hulpframes, waardoor 's werelds hoogste veiligheidsprestaties bij botsingen verder worden verbeterd.

 

Subaru Outback

 

*: Een onafhankelijke organisatie van Europese overheden en Europese auto- en consumentenorganisaties

*1: Modellen getest tussen 2009-2021

2*: Subaru Outback scoort 95% voor Rijhulpsystemen volgens het nieuwste Euro NCAP beoordelingsprotocol (2020-2022) en volgens het nieuwste Rijhulpsystemen testprotocol

3*: Subaru Outback scoort 84% voor Bescherming van kwetsbare weggebruikers volgens het nieuwste Euro NCAP beoordelingsprotocol (2020-2022), de hoogste score van alle voertuigklassen tot nu toe volgens het nieuwste Bescherming van kwetsbare weggebruikers testprotocol

4*: Subaru Outback scoort 89% voor Bescherming van kinderen volgend het nieuwste Euro NCAP beoordelingsprotocol (2020-2022), de hoogste score in de klasse Grote gezinsauto’s tot nu toe volgens het nieuwste Bescherming van kinderen testprotocol