Subaru en Matthias Casse stellen Subaru Forester ‘Black Belt Edition’ voor

Matthias Casse ontwerpt gelimiteerde uitvoering Subaru Forester ‘Black Belt Edition’

 

Zaventem / Hemiksem,  16 februari 2022- Subaru en judoka Matthias Casse hebben de handen uit de mouwen gestoken en stellen samen de Forester ‘Black Belt Edition’ voor.

 Sinds begin 2019 is de Hemiksenaar Matthias Casse de merkambassadeur van Subaru en koppelt hij zijn gezicht aan het Japanse automerk met de zes sterren. Een van de creatieve ideeën, is het uitwerken van een gepersonaliseerde en gelimiteerde versie van de Forester.

 De basis voor deze ‘Black Belt Edition’ is een witte Crystal White Forester Modeljaar 2022, uitvoering Luxury. De wagen werd verder uitgerust met zwarte 18 inch velgen en een subtiele zwarte striping rondom en aangepaste zijspiegelkapjes. Binnenin aan passagierszijde werd onder het dashboard nog een extra zwarte bestickering voorzien met daarbij de benaming ‘Black Belt Edition by Matthias Casse’. Om het geheel compleet te maken, wordt elke ‘Black Belt Edition’ voorzien van een unieke, genummerde special edition badge.

Forester Black Belt Edition
Forester Black Belt Edition
Forester Black Belt Edition

Al deze zwarte accenten leggen meteen de link naar de zwarte gordel van Matthias Casse. In het judo is de zwarte gordel de hoogst bereikbare gordel in het gradensysteem. Om een zwarte gordel te mogen rondbinden, moet men rekening houden met shin-gi-tai, de geest, de techniek en de fysiek. Deze termen sluiten naadloos aan op Subaru’s kernwaarden “Safe, Fun en Tough”.

Matthias Casse: “Ik ben sinds het begin van de samenwerking een grote fan van de Forester. Ik vind het dan ook een hele eer dat Subaru me vroeg om mee de Forester ‘Black Belt Edition’ te ontwikkelen. We kozen voor een ontwerp met enkele subtiele wijzigingen die direct verwijzen naar de zwarte band. En uiteraard ben ik gecharmeerd dat ik er mijn naam mee mocht onderzetten.”

Vorige week heeft Matthias de Forester ‘Black Belt Edition’ in gebruik genomen. “Sinds mijn medaille op de Olympische Spelen is mijn bekendheid alleen maar toegenomen en word ik meer herkend op straat. Nu ik met mijn eigen ontworpen wagen zal rondrijden, zal ik zeker extra moeten oppassen dat ik me als een heer in het verkeer gedraag”, besluit Casse al grappend.

Forester Black Belt Edition
Forester Black Belt Edition
Forester Black Belt Edition

Luc Gyzels, woordvoerder bij Subaru BeLux: “Het idee van de Forester ‘Black Belt Edition’ zat al even te rijpen in ons hoofd, maar door de coronacrisis was dit even in koelkast beland. Achteraf gezien is de timing nu veel beter geworden door de introductie van het nieuwe modeljaar 2022 van de Forester, die een facelift heeft gekregen en over extra veiligheidssystemen  beschikt.”

De Forester Black Belt Edition is verkrijgbaar voor €43.545. Subaru voorziet een gelimiteerde oplage van 10 exemplaren voor de Belgische markt.

Krijg uw persoonlijke offerte

  • Opgemaakt door een dealer in uw buurt
  • Volledig vrijblijvend

Zin om uw Forester te testen?

  • Vraag aan in 5 minuutjes
  • Krijg antwoorden binnen de 2 werkdagen