Partnership Subaru Benelux en Electricea

 

Zaventem/Lauwe 12 januari 2022: Met het oog op de lancering van de nieuwe Subaru Solterra EV later dit jaar, kondigt Electricea een samenwerking aan met Subaru Benelux. De samenwerking houdt niet alleen in dat Electricea de Subaru Solterra dealers, in België, Nederland en Luxemburg, voorziet van een laadstation op de dealerlocatie, maar ook de ondersteuning van de dealers bij het aanbieden van een laadoplossing bij hun klanten.

“De Subaru Solterra is de eerste volledig elektrische auto van het merk en hierdoor komt er veel nieuwe informatie af op de dealers” zegt Manager After-Sales Belux, Bernard De Feyter. “Het gaat niet alleen om nieuwe technieken op het voertuig zelf, zoals de batterij- en aandrijftechniek, maar ook de laadtechiek en de voorwaarden om veilig en optimaal te kunnen opladen”. Percy Schotel, Manager After-Sales Benelux vult aan: “Voor de laadoplossingen zijn we op zoek gegaan naar een goede en betrouwbare partner, met ervaring en vertegenwoordiging in de Benelux. Hierdoor kan ons eigen netwerk zich  concentreren op de verkoop van de Solterra en voor de laadoplossing volledig leunen op die partner”.

Subaru Benelux is niet over één nacht ijs gegaan en heeft meerdere marktpartijen benaderd om een mogelijke samenwerking te bespreken. “De werkwijze en referenties van Electricea spraken ons enorm aan” vervolgt Percy Schotel zijn betoog “en de reactiviteit en bedrijfscultuur van Electricea sluit goed aan bij die van het Subaru netwerk”. Bernard De Feyter beaamt dat: “na het eerste gesprek hadden we al een goed gevoel bij Electricea en het gevoel werd daarna versterkt door de voortvarendheid en het gegeven advies, wat uiteindelijk heeft geleid tot deze samenwerking”.

 

Electricea charging pole

 

“Na de eerste oriënterende gesprekken hebben we diverse presentaties gegeven aan de directie en sales en after-sales teams van Subaru” zegt Roel Keunen, Sales Manager Electricea Nederland. “Hierna is alles heel snel gegaan, mede ook omdat dealers een laadoplossing nodig hadden en de marktintroductie van de volledig elektrische Solterra gepland stond. We hadden ook vrij snel door dat onze organisatiestructuur en -cultuur goed aansluit bij de Subaru dealers in de Benelux” vult Dirk Vancauwenbergh, Sales Manager Electricea Belux, aan.

Primair biedt Electricea haar eigen laadstations aan, welke standaard geschikt zijn voor 22kW laadvermogen en voorzien van een MID-gecertificeerde kWh-meter, communicatiemiddelen, zoals Wifi, LAN en LTE en RFID-lezer. Maar indien nodig kan Electricea ook andere laadoplossingen bieden, wanneer deze beter aansluiten bij de wensen/eisen van de klant. “Door de merkonafhankelijkheid heeft Electricea altijd een passende oplossing voor de Subaru dealers en hun klanten. Bovendien kunnen we onze kennis inzetten voor het training en ondersteuning.” zegt Jean-Philippe Herman, CEO NV Johan Herman, waar onder ander Electricea onderdeel van uitmaakt, desgevraagd. “We zijn dan ook blij dat een merk als Subaru die meerwaarde van Electricea als partner heeft herkend. We kijken uit naar de samenwerking, niet alleen voor de Solterra, maar ook alle toekomstige elektrische modellen”.

“Het advies om, indien mogelijk, altijd een 3 fasig laadstation te installeren, voorzien van moderne communicatiemiddelen en ondersteuning op afstand, via een eigen beheerportaal en supportdesk, heeft ons overtuigd” zegt Percy Schotel, “want daardoor worden dealers en klanten voorzien van een toekomstbestendige laadoplossing”. “Maar daarnaast biedt Electricea laadpassen met een zeer brede dekking en beschikken zij over een Benelux dekkend netwerk van installateurs. Daarmee is Electricea voor ons de partner die onze dealers en klanten volledig kan ontzorgen op het gebied van laadoplossingen” merkt Bernard De Feyter tot slot op.

 

Subaru x Electricea