EyeSight / Safety Sense

EyeSight werkt als een paar extra ogen voor de bestuurder en helpt aanrijdingen voorkomen. Dat al deze zaken werken, wordt jaarlijks bewezen in tal van botsproeven over de hele wereld. Subaru wordt vaak als beste getest, kijk maar bij IIHS, JNcap en EuroNcap. EyeSight is standaard op alle modellen, behalve op de BRZ. Inmiddels heeft Subaru meer dan twee miljoen auto’s afgeleverd met EyeSight.

De recentste Subaru’s beschikken ondertussen over de nieuwste generatie EyeSight Driver Assist-technologie. Subaru's stereocamera-botspreventie-systeem, beschikt over een grotere kijkhoek (bijna een verdubbeling) en nieuwe beeldherkenningssoftware samen met elf veiligheidsfuncties

Adaptive cruise control

Advanced Adaptive Cruise Control

Preceding Vehicle Adaptive Steering Control

Preceding Vehicle Adaptive Steering Control

Autonomous Emergency Steering

Autonomous Emergency Steering

Emergency Lane Keep Assist

Emergency Lane Keep Assist

Speed Sign Recognition

Speed Sign Recognition/Intelligent limiter

pre-collision throttle management

Pre-collision Throttle Management

Lane Departure Warning

Lane Departure Warning

Pre-collision braking

Pre-Collision Braking System

met uitgebreide ondersteuning voor het vermijden van aanrijdingen op kruispunten.

Lane Departure Prevention

Lane Departure Prevention

met o.a. herkenning van scheidingslijnen zoals gras- of wegranden.

Uit een studie van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS – het Amerikaanse equivalent van EuroNCAP) blijkt dat EyeSight ten goede komt aan jonge chauffeurs. Subaru-rijders jonger dan 25 jaar dienen 21% minder schadeclaims in bij hun verzekering.

Driver Monitoring System

Driver Monitoring System

Voor nog meer veiligheid en gemoedsrust zorgt het Driver Monitoring System (DMS). Het Driver Monitoring System houdt de bestuurder nauwlettend in het oog en zorgt ervoor dat zijn aandacht steeds gericht is op de weg. Zodra tekenen van onoplettendheid of slaperigheid worden gedetecteerd, waarschuwt het systeem door middel van auditieve en visuele waarschuwingssignalen de bestuurder om opnieuw aandachtig te zijn. Daarnaast zorgt het Driver Monitoring System voor meer comfort. Je Subaru herkent zo tot vijf bestuurders met daaraan gekoppeld hun ingestelde zit-, temperatuur-en spiegelvoorkeuren voor meer comfort en veiligheid.

dms-1

Automatische aanpassingen

dms-2

Wees attent melding

hands-free climate control

Hands-free climate control

Veiligheidsarsenaal

Subaru behoort tot de veiligste automerken ter wereld. Subaru’s bieden een algehele veiligheid en bescherming, gaande van dunne stijlen, grote ramen voor een optimaal zicht en een aangepast ontwerp van de zetel tot een reeks vooruitstrevende veiligheidstechnologieën, waaronder het gerenommeerde "EyeSight". Om het veiligheidsarsenaal nog completer te maken, bestaan er ook nog extra technologieën:

Reverse Automatic Braking

een standaard veiligheidsfunctie die aanrijdingen bij het achteruitrijden helpt te voorkomen en schade bij een aanrijding beperkt.

Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD)

Multi View Monitors: Front View / Rear View / Side View Monitors, waardoor de blinde hoeken van het voertuig worden verminderd.

Rear Seat Reminder

Dit systeem waarschuwt als een kind, baby of huisdier onbewust wordt achtergelaten op de achterbank. Het principe van de Rear Seat Reminder werkt eenvoudig. Zodra de motor wordt uitgeschakeld, verschijnt een waarschuwingsbericht op het instrumentenpaneel en gaat een alarmsginaal af. Zo zal de chauffeur er aan herinnerd worden om de achterbank te controleren alvorens het voertuig te verlaten. 

Wist je dat?

EyeSight rijhulpsysteem

Uit interne studies blijkt dat EyeSight het aantal kop-staartaanrijdingen met 84 procent heeft verminderd en het aantal ongevallen met voetgangers met 49 procent.

Het percentage kop-staartaanrijdingen voor Subaru’s die zijn uitgerust met EyeSight bedraagt slechts 0,06 procent, terwijl het algemene percentage van kop-staartaanrijdingen maar liefst 26% bedraagtvan alle ongevallen en daarmee in de top staat van meest voorkomende auto-ongevallen.

Ontdek EyeSight in de nieuwe Forester
EyeSight rijhulpsysteem

Welkom in onze showroom

Vind uw dealer

Spring binnen voor een persoonlijke ontvangst en ontdek waarom Subaru zich onderscheidt van andere merken!