SUBARU BELGIË

 

Subaru biedt voortaan private autolease aan

Maximale bescherming voor elke chauffeur betaalbaar

 

Zaventem, 6 oktober 2020 – Subaru Belux biedt vanaf heden private lease aan. Het Japanse automerk gaat hiervoor een samenwerking aan met Mobilease, een expert in operationele leasing, wagenparkbeheer en private lease. Het contract omvat bijstand, omniumverzekering, BA en rechtsbijstand, dekking bestuurder, verkeersbelasting, BIV, onderhoud en herstellingen en pechverhelping van de auto.  Geïnteresseerde klanten kunnen het leasecontract bij Mobilease aanvragen met een keuze uit periodes van twee tot vijf jaar en van 10.000 tot 30.000 km per jaar. De wagen wordt geleverd bij een officiële Subaru-verdeler naar keuze.

Comfort en gemoedsrust  
Met private lease kies je voor comfort en mobiliteit zonder zorgen: je hoeft immers niet in één keer een grote som uit te geven. Daarnaast hoef je je niet zelf te bekommeren over de bijkomende kosten zoals de inschrijving van de auto, de verzekering, de belastingen, het onderhoud en de herstellingen. Dankzij het vast maandelijks bedrag kom je dus nooit voor verrassingen te staan. Zelfs over een latere verkoop hoef je je geen zorgen te maken, want uiteindelijk ben je niet de eigenaar.

Een doorslaggevende factor om te kiezen voor private lease, is dat je niet voor een lange periode vastzit aan je wagen. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om altijd met het recentste model te rijden dat bovendien steeds met de nieuwste veiligheidssnufjes is uitgerust. Bovendien evolueert de autosector momenteel heel erg en het is voor velen een complete gok welke wagen de goede keuze is qua motortype (benzine, diesel, hybride, elektrisch, waterstof). Een private leasecontract biedt hierbij de nodige flexibiliteit. Dit beslaat immers over het algemeen 24 tot 60 maanden, terwijl mensen veel langer rijden met een wagen die ze aankopen (gemiddeld zo’n negen jaar).  Dit geeft extra vrijheid om met een wagen te rijden die past bij een bepaalde levensstijl of wanneer de persoonlijke situatie verandert. Daarnaast heerst er heel wat onzekerheid over wat een auto in de toekomst nog waard zal zijn door gewijzigde taks- en milieuregels die de overheid kan opleggen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de restwaarde van je wagen.  De overhandiging van de wagen, het onderhoud en eventuele herstellingen vinden plaats bij een van de officiële Subaru dealers. Dit betekent dat je veilig, zorgeloos en verantwoord een auto kunt leasen.

Maximale veiligheid voor jonge bestuuders       
‘Private Lease’ is ook een erg interessante formule voor jongere bestuurders. De verzekeringspremie wordt immers berekend op basis van een vaste bonus malus en wordt gespreid over het contract.  Zo wordt private lease heel aantrekkelijk en toegankelijker voor heel wat jonge chauffeurs waar ze anders vaak met een buitensporige risicopremie afgestraft worden. Daarnaast zorgen de hybride Subaru’s Forester, Impreza en Subaru XV voor een efficiënt brandstofverbruik, waardoor het verschil aan de pomp meteen gevoeld wordt.

Luc Gyzels, woordvoerder bij Subaru Benelux: “Het private leasen van een Subaru heeft ook heel wat unieke voordelen ten opzichte van andere automerken. Subaru’s zijn vanaf het instapmodel al standaard rijkelijk uitgerust, ook wat betreft verschillende actieve en passieve veiligheidssystemen. Chauffeurs hoeven daardoor geen bijkomende buitensporige bedragen betalen voor extra comfort of bepaalde rijhulp- en veiligheidssystemen opofferen. Zo komen ondere andere het gerenommeerde EyeSight en permanente All-Wheel Drive alleen maar de veiligheid van de chauffeur, de inzittenden en de overige weggebruikers ten goede aangezien deze systemen heel wat ongevallen voorkomen. Subaru heeft immers een reputatie hoog te houden op het gebied van veiligheid en streeft naar nul verkeersdoden in 2030.  ”

Renta, de federatie van de Belgische autoverhuurders, verwacht dat het aantal private leasecontracten naar 20.000 groeit tegen het eind van dit jaar. Subaru pikt daarmee in op de stijgende trend van private lease en maakt mobiliteit een stuk toegankelijker voor iedereen die op zoek is naar een veilige en betrouwbare wagen.

Een Subaru private leasen kan al vanaf €425/ maand. Voor meer informatie kan je steeds terecht op www.subaru.be en www.mobilease.be