SUBARU BELGIË

Subaru introduceert Rear Seat Reminder

Waarschuwingssysteem kan drama's in overhitte wagens voorkomen

 

 

Zaventem, 11 oktober 2019Subaru werkt continue aan de veiligheid van de chauffeurs, passagiers en alle overige weggebruikers. Passief en actief. De meest recente toevoeging aan het veiligheidsarsenaal is Rear Seat Reminder, een systeem dat waarschuwt als een kind is achtergelaten op de achterbank. 

 

Gevaarlijke gevolgen

Tijdens de zomermaanden overlijden er ieder jaar opnieuw nodeloos kinderen omdat ze worden achtergelaten in een snikhete auto. Meestal gebeurt dit onopzettelijk door de ouders maar soms gebeurt het jammer genoeg ook bewust. Ouders onderschatten de gevolgen van de hitte die op korte tijd in de wagens kan optreden en zien er dus geen problemen in als ze eventjes een boodschap willen doen terwijl het kind een dutje doet op de achterbank.
 

Rear Seat Reminder - Hoe werkt het?

Om zulke drama’s een halt toe te roepen, introduceert Subaru de Rear Seat Reminder. Het principe van de Rear Seat Reminder werkt eenvoudig. Zodra de motor wordt uitgeschakeld, verschijnt een waarschuwingsbericht op het instrumentenpaneel en gaat een alarmsginaal af. Zo zal de chauffeur er aan herinnerd worden om de achterbank te controleren alvorens het voertuig te verlaten. De functie wordt geactiveerd nadat een van de achterdeuren werd geopend of gesloten. De eerste Subaru die in Europa uitgerust wordt met Rear Seat Reminder, is de nieuwe Forester e-BOXER die vanaf november in de showroom staat.
 
 

 

Veiligheid voor alle inzittenden

Luc Gyzels, PR-verantwoordelijke bij Subaru Belux: “Subaru staat wereldwijd bekend om verkeersveiligheid en rijplezier voor de chauffeurs, de passagiers en alle overige weggebruikers. En dat geldt dus zeker voor kinderen op de achterbank. Bij een buitentemperatuur van 30°C stijgt de temperatuur in de wagen na 10 minuten al naar 40°C. Na 30 minuten loopt dat op tot 45°C. Bij een lichaamstemperatuur van 39°C kan al oververhitting optreden. 42°C is dodelijk voor baby’s. Dan functioneren de hersenen niet meer en kunnen de orgaanfuncties uitvallen.”
 

Aanpassingen in de toekomst

De Europese Commissie zal weldra de autoconstructeurs verplichten om een rear seat reminder systeem te installeren om de chauffeur attent te maken op aanwezigheid van kinderen (of huisdieren) op de achterbank. Een deadline voor de regelgeving is er nog niet.  Vanaf 2022 zal EuroNCAP, de instantie die wagens beoordeelt op hun veiligheid, in hun beoordelingscijfers rekening houden met de aanwezigheid van kinderdetectiesystemen.