SUBARU BELGIË

 

Lentekriebels

Staat u in de startblokken om er deze zomer op uit te trekken?

 

De lente is terug in het land. Tijd voor de lenteschoonmaak in huis, de tuin lente klaar te maken, het terras en tuinmeubelen te ontdoen van het mos. Alles in en om het huis krijgt een poetsbeurt. Maar ook uw Subaru vraagt deze periode om uw aandacht!

 

Bandenwissel

Zomerbanden zijn speciaal ontwikkeld voor optimale prestaties bij temperaturen boven 7° C. Zodra de temperatuur opnieuw regelmatig boven de 7° C stijgt, kan u dus uw zomerbanden laten opleggen.

De levensduur van zomerbanden is mede afhankelijk van uw rijstijl. Gemiddeld genomen zijn zomerbanden versleten wanneer er tussen de 45.000 km en 60.000 km mee gereden is. De bandenwissel is sowieso een ideaal moment om de bandenspanning en profieldiepte te controleren. De wettelijke minimale profieldiepte mag niet minder zijn dan 1,6mm. Maar wanneer de profieldiepte 2mm of minder is, laat u ze voor uw eigen veiligheid en de overige weggebruikers best zo snel mogelijk vervangen.

 

Olie

De motor kan u best aanzien als het kloppende hart van uw wagen en de motorolie als het bloed om de motor rijdend te houden. Motorolie vervult maar liefst zes belangrijke functies in de motor: Smeren is daarbij de hoofdfunctie. Door het contact tussen bewegende onderdelen te verminderen, vermindert de wrijving en treedt er minder slijtage op. Hierdoor gunt u de motor een langere levensduur. Daarnaast voert olie warmte af en koelt het de motor, maakt het de motor en oliecircuit schoon, voedt het de duurzame rubberen afdichtingen, voorkomt het corrosie en zorgt het mee voor minder geluid tussen alle bewegende onderdelen.

De frequentie van motorolieverversing hangt af van verschillende omstandigheden en vele factoren. Rijdt u veel op de snelweg of veel korte stukjes? Wordt er gereden met extreem hoge buitentemperaturen? Trekt u regelmatig een caravan of aanhangwagen? Of wordt er veel gereden in omstandigheden met vuil en stof?  Over het algemeen is het verstandig om de olie te verversen na

10.000 à 15.000 km of na 12 maanden. Ook bij auto's die weinig kilometers rijden kan de olie juist meer vervuilen omdat de motor waarschijnlijk minder vaak en korter op bedrijfstemperatuur komt. Hierdoor vervuilt de oliefilter ook sneller. Bovendien zal het vochtgehalte in de olie toenemen, wat eveneens ongunstig is voor de smering van de motor.

 

Trekhaak en fietsendragers  

Het fietstoerisme in België zit al enkele jaren in de lift. Met dank onder meer aan de elektrische fiets die steeds meer mensen stimuleert om opnieuw in het zadel te kruipen. Net zoals het voorbije jaar zal België deze zomer opnieuw het decor worden van heel wat vakantiegangers. Aangezien je weleens andere fietstochten wil maken en avontuurlijke plekjes wil ontdekken, heb je wellicht de auto nodig om ernaartoe te rijden. En dan heb je dus een veilige fietsendrager nodig om je fietsen achterop de trekhaak te plaatsen. Bij Subaru beschikken we over de juiste trekhaken (met stekker en bedrading) en fietsendragers voor twee of drie fietsen.

 

 

Dakkoffer

Wanneer je met je gezin of meerdere mensen met de wagen op vakantie gaat en je neemt veel bagage mee, is een dakkoffer de geschikte oplossing. Een dakkoffer wordt al jarenlang niet meer alleen gebruikt voor het vervoeren van de ski's of snowboard naar de wintersport. De dakkoffer is ondertussen heel multifunctioneel geworden en een ideale manier om extra bagageruimte te creëren voor zowel je skivakantie als voor een strand- of kampeervakantie of een lang weekendje weg. Je plaatst de box eenvoudig op de

dakdragers en je houdt alle beschikbare ruimte in de auto beschikbaar voor de passagiers en/of extra bagage. Reuze handig dus om al je vakantiespullen mee te nemen.

Vooraleer je een dakkoffer koopt, dien je rekening te houden met het model waarop hij vastgemaakt zal worden. De Forester, XV en Outback beschikken al over dakrails, dus hoef je enkel nog de gepaste dakdragers aan te schaffen. De Impreza heeft standaard geen dakrails, daarvoor vraag je best gepast advies aan je Subaru-dealer. De Subaru dakrails en –dragers zijn specifiek ontwikkeld voor jouw Subaru. Het spreekt voor zich dat de productie van de dakdragers gelijk dient te zijn aan het bouwjaar van uw wagen.

Kortom, wens je uw winterbanden te wisselen naar zomerbanden of zijn de banden aan vervanging toe? Moet de olie worden ververst? Of heb je vragen over fietsendragers, dakdragers of -koffers neem dan met ons contact op. Wij geven u graag advies op maat voor jouw Subaru en je noden.

Veiligheid staat bij Subaru altijd op de eerste plaats. Voor uw gezondheid en die van onze medewerkers werken wij nog steeds op afspraak.