SUBARU BELGIË

 

Subaru opent AI ontwikkelingsstudio “Subaru Lab”

Zaventem, 2 december 2020 – Subaru opent de deuren van ‘Subaru Lab’, een gloednieuw Artificial Intelligence ontwikkelingscentrum. De opening vindt deze maand plaats in Tokio.            

Het nieuwe Subaru Lab zal dienen als kernbasis voor de verdere ontwikkeling van EyeSight en verscheidene ArtificiaI Intelligence-toepassingen. Diverse gegevens over onder meer AI, beeldverwerking, camera’s, sensoren en voertuigbesturing zullen er worden verzameld en verwerkt. De bedoeling is om sneller te kunnen schakelen in het ontwikkelen, produceren en optimaliseren van bestaande en nieuwe veiligheidssystemen voor auto's.

Het ontwikkelen van in-house veiligheidssystemen behoort tot de kernmissie van Subaru. Luc Gyzels,  woordvoerder bij Subaru BeLux: “Daarom creëren we AI-algoritmen die over de hele wereld kunnen worden toegepast. We verzamelen data vanuit alle hoeken van de wereld, en zowel van het ijskoude Siberië tot de verschroeiende woestijn. Al deze AI-algoritmen worden direct op het voertuig gezet en continu getest. Tegelijkertijd testen we of de technologie natuurlijk aanvoelt en of ze voldoet aan de behoeften van mensen. Deze cyclus gebeurt niet alleen in het Subaru Lab, maar ook in realistische omstandigheden overal ter wereld zodat deze AI-toepassingen door iedereen kunnen worden gebruikt.

 

 

Subaru streeft naar nul verkeersdoden(*) in 2030.  Luc Gyzels: “We werken continu aan het verbeteren van bestaande veiligheidssystemen en het ontwikkelen van nieuwe. Het Artifcial Intelligence beoordelingsvermogen is daarbij een van de belangrijkste factoren om ons gerenommeerde EyeSight-rijhulpsysteem verder te kunnen optimaliseren. Zo streven we naar ongeziene veiligheid en dito veiligheidsfuncties die voor iedereen haalbaar zijn.”

Door het openen van het Subaru Lab zal Subaru niet alleen veel preciezer eigen technologieën kunnen ontwikkelen, het laat ook toe om sneller partnerships op te zetten met onder andere IT-bedrijven. Eén van die nieuwe partnerships is Xilinx, een toonaangevende leverancier van automotive-oplossingen. Xilinx levert de nieuwe multi-processor system-on-a-chip voor het next-generation EyeSight-systeem. Stereocamera's vormen de kern van Subaru's ADAS-toepassingen. In tegenstelling tot andere oplossingen, scant de beeldverwerkingstechnologie dit next-gen systeem en wordt heel de omgeving razendsnel verwerkt en vastgelegd door de stereocamera's. Deze technologie creëert zeer nauwkeurige 3D-puntenwolken, waardoor we geavanceerde functies kunnen bieden zoals pre-collision braking op een kruispunt en hulp bij hands-off rijden in verkeersopstoppingen op een snelweg. Hierbij speelt de Xilinx-technologie een belangrijke rol. De Xilinx chips bevatten ingebouwde mogelijkheden om aan de strikte Automotive Safety Integrity Level (ASIL)-vereisten te voldoen.

* Nul verkeersdoden bij inzittenden van Subaru-voertuigen en betrokkenen bij aanrijdingen met Subaru-voertuigen, inclusief voetgangers en fietsers.