SUBARU BELGIË

Subaru Levorg bekroond met hoogste score van vijf sterren in 2016 Euro NCAP veiligheidstest

Levorg met EyeSight gooit hoge ogen in nieuwe autonome noodremtest van Euro NCAP ter bescherming van voetgangers

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), de constructeur van Subaru auto’s, maakte vandaag bekend dat de Levorg (Europese spec.) onlangs de hoogste algemene score haalde in de 2016 European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) *1 veiligheidstests. De Euro NCAP-tests beoordelen de bescherming van volwassen inzittenden, de bescherming van kinderen in de auto, de bescherming van voetgangers en de efficiëntie van veiligheidshulpsystemen. Bij de nieuwe 2016-editie van het testprogramma wordt ook nagegaan hoe goed voertuigen autonoom voetgangers detecteren en aanrijdingen met hen voorkomen. Een Levorg die met voetgangersdetectiesysteem EyeSight *2 was uitgerust, presteerde uitstekend bij deze nieuwe test. Het is de vijfde keer dat Subaru de prestigieuze vijf sterren-beoordeling behaalt bij de Euro NCAP tests. Eerder gebeurde dat al met de Legacy (2009), de Subaru XV (2011), de Forester (2012) en de Outback (2014).

EyeSight werd eerder al geprezen door externe organisaties omwille van zijn uitstekende prestaties op het vlak van preventieve veiligheid. Zo kregen voertuigen van Subaru die met EyeSight waren uitgerust, de hoogste ‘superior’-evaluatie bij tests van frontale aanrijdingspreventiesystemen in het kader van de 2016 veiligheidstests van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS, een non-profit organisatie die door autoverzekeraars in de VS wordt ondersteund). In Japan behaalden voertuigen met EyeSight de hoogste JNCAP*3 ASV+*4-resultaten bij tests van preventieve veiligheidssystemen die werden georganiseerd door het Japanse Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism en het National Agency for Automotive Safety & Victims’ Aid (NASVA).

EyeSight is het eerste rijhulpsysteem ooit dat alleen stereocamera’s gebruikt om voorwerpen zoals voertuigen en andere weggebruikers zoals voetgangers, fietsers en motorrijders te detecteren. Sinds het systeem in mei 2008 op de Japanse markt werd geïntroduceerd, werden zijn features alom geprezen. Deze omvatten remcontrole vóór een aanrijding en een adaptive cruisecontrolfunctie die over het volledige snelheidsbereik operationeel is. FHI blijft aanzienlijk verbeterde preventieve veiligheidsoplossingen toegankelijk maken voor steeds meer klanten, door EyeSight rijassistentietechnologie nu ook in Japan, Australië, Noord-Amerika en Europa aan te bieden.

Subaru Levorg NCAP

FHI verbindt er zich toe om het typische rijplezier en de gemoedsrust van Subaru aan zijn klanten aan te bieden op basis van het Subaru-motto ‘Confidence in Motion’. De constructeur is vast van plan om zijn primaire, actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologieën volgens het ‘all-around safety’-principe verder te ontwikkelen en op die manier ook in de toekomst garant te staan voor rijplezier en gemoedsrust voor alle bestuurders en passagiers.

*1: Een onafhankelijk bureau bestaande uit vertegenwoordigers van Europese regeringen, automobilisten- en consumentenorganisaties

*2: EyeSight(ver.3), zoals het op de Japanse markt bekend is

*3: Japan New Car Assessment Program

*4: Advanced Safety Vehicle-Plus