SUBARU BELGIË

Nieuwe Sports Tourer met AWD en CVT nu al te bestellen.

De geheel nieuwe Subaru Levorg staat begin oktober bij de officiële Subaru verdeler.

Nu echter al kan deze sportieve wagon, die standaard over een automatische transmissie en vierwielaandrijving beschikt, worden besteld. De Subaru Levorg, met zijn 170 pk sterke boxermotor met turbo, komt in 2 uitvoeringen en is leverbaar vanaf 28.995 €.

Subaru timmert hard aan de weg. Na de nieuwe Outback en de Forester D-CVT die eerder dit jaar werden onthuld is het nu de beurt aan de Levorg, een 4,69 meter lange sportswagon. Met zijn sportieve voorkomen en dito onderstel zal hij vooral automobilisten aanspreken die rijeigenschappen belangrijk vinden. En een rijke uitrusting. Zoals het merendeel van de Subaru’s, beschikt de Levorg standaard over Symmetrical All Wheel Drive, een krachtige boxermotor en een Lineartronic CVT automatische transmissie.

Hoewel de levering van de Levorg vanaf oktober zal plaats zal vinden, is het nu al mogelijk om de ruime (laadruimte van maar liefst 522 liter) Sports Tourer te bestellen. Zo weet de koper zeker dat de auto nog voor het slecht weer wordt, kan worden geleverd. Het is juist in de maanden na de zomer, als de bladeren vallen en het vaker regent, dat de voordelen van permanente vierwielaandrijving met veel grip en stabiliteit duidelijk merkbaar zijn.

1.6GT Comfort en 1.6GT-S Premium

De Levorg is leverbaar in twee uitvoeringen; 1.6GT Comfort is er vanaf 28.995 € terwijl de meest complete versie, de 1.6GT-S Premium, 32.995 € kost. Ongeacht de uitvoering ziin permanente vierwielaandrijving, automatische transmissie, infotainment, sportonderstel, achteruitrijcamera, licht- en regensensor en lichtmetalen wielen altijd standaard. De GT-S Premium onderscheidt zich van de GT Comfort door onder meer sportzetels, grotere 18 inch wielen, lederen bekleding, schuifdak en navigatiesysteem.

Veiligheid

Ook bij de Levorg is, zoals bij de overige Subaru modellen, veel aandacht voor veiligheid. Zo heeft elke versie het Advanced Safety Pack dat veiligheid biedt in alle richtingen en onder meer bestaat uit Subaru Rear Vehicle detection (SRVD). Deze voorziening helpt bij het achteruitrijden in moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer het zicht naar achteren wordt beperkt.

Blind Spot Detection (BSD) is eveneens een onderdeel van het systeem en waarschuwt als er tijdens het rijden plots een auto opduikt in de dode hoek. Andere onderdelen zijn High Beam Assist (HBA) waarmee grootlicht wordt uitgeschakeld zodra tegenliggers opdoemen en Lane Change Assist (LCA) dat aangeeft als er auto’s snel over de naastliggende rijstrook achterop komen terwijl de Levorg rijder van rijstrook wil wisselen. Tot slot waarschuwt Rear Cross Traffic Alert (RCTA) voor kruisend verkeer tijdens het achteruitrijden.

Speciale pakketten voor vroege beslissers

Voor vroege beslissers die nu al voor de Levorg kiezen, heeft de Subaru dealer een aantal aantrekkelijke pakketten die het veelzijdige karakter van de Levorg benadrukken. Voor de Levorg-koper die op zoek is naar nog meer sportiviteit is er het STI Pack. Dit aerodynamica-pakket bestaat uit extra carrosseriedelen op de voor-en achterbumper en op de dorpels en vertegenwoordigt een waarde van 2.000 €. Wie de auto nu bestelt, ontvangt dit pakket voor slechts 495 €.

Voor de Levorg-rijder die liever het gebruiksgemak van zijn auto vergroot, is er het Adventure Pack dat bestaat uit dakdragers en een afneembare trekhaak. Dit pakket, met een waarde van 1.500 €, maakt de Levorg nog avontuurlijker en praktischer. Dit pakket wordt zonder meerprijs geleverd tijdens de introductieperiode.

Een derde pakket waarvoor kan geopteerd worden, is het Protection Pack dat bedoeld is voor de Levorg-rijder die ook bescherming van zijn auto belangrijk vindt. Stootstrips op de flanken, rubberen mat in de bagageruimte en parkeersensoren voor- en achter maken deel uit van dit pakket. De waarde van het Protection Pack bedraagt normaal gesproken 1.500 € en wie bestelt voor 1 september 2015 betaalt helemaal niets.

Subaru Levorg

Voor de volledigheid ; Levorg is een samenvoeging van de woorden Legacy, Revolution en Touring.