SUBARU BELGIË

Subaru’s volledig nieuwe SUV met drie zitrijen heet Ascent
 

- Wereldpremière Subaru Ascent SUV Concept op New York International Auto Show

Zaventem, 12 april 2017 – Subaru heeft vandaag aangekondigd dat de geheel nieuwe midsize SUV die momenteel ontwikkeld wordt, de naam “Ascent” meekrijgt. De auto, beschikt over drie zitrijen en zal als design concept ‘Subaru Ascent SUV Concept’ voor het eerst te zien zijn op de 2017 New York International Auto Show.

Binnen- en buitenzijde zijn volgens Subaru’s designthema ‘Dynamic x Solid’ ontworpen. De Subaru Ascent SUV Concept beschikt over drie volwaardige zitrijen en een uitgebreide functionaliteit die typisch is voor een Subaru. De productieversie van de Ascent zal gebouwd worden op het Subaru Global Platform.

De Ascent beschikt over een nieuw ontwikkelde, directe-injectie boxermotor met turbo. Het model zal worden gebouwd in Subaru’s Amerikaanse fabriek, Subaru of Indiana Automotive, Inc. en wordt vanaf 2018 alleen op de Noord-Amerikaanse markt verkocht.  

Op de officiële Subaru website (http://www.subaru-global.com/ms2017/newyork/) is beeldmateriaal beschikbaar van de Subaru Ascent SUV Concept, alsook een video van de Subaru persconferentie.

Specifications of Subaru Ascent SUV Concept

Body size (overall length × width × height): 5,050 × 1,990 × 1,840 mm

Wheelbase: 2,970 mm

Tire size: 275/50 R21

Seating capacity: 7 persons