SUBARU BELGIË

๐Ÿ“ž๐Ÿ“ฑVIND HIER EEN SUBARU CONCESSIEHOUDER๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ž

Wereldpremiere Subaru XV Concept op Salon van Genève

Subaru heeft vandaag de Subaru XV Concept onthuld op het Salon van Genève. De auto toont hoe de volgende generatie van de compacte crossover eruit zou kunnen zien.

De Subaru XV Concept is een design conceptcar die Subaru’s designfilosofie van de toekomst, DYNAMIC X SOLID genaamd, projecteert op een compact crossover. De DYNAMIC X SOLID designelementen benadrukken de krachtige vormen van een crossover en stralen een hoge mate van kwaliteit uit. Het design van de conceptcar geeft een duidelijke indicatie van hoe de volgende generatie van de Subaru XV eruit zou kunnen gaan zien.

Subaru XV Concept

Belangrijkste eigenschappen van de Subaru XV Concept

De voor-, zij- en achterkant zijn naadloos samengevoegd in de DYNAMIC X SOLID oppervlaktestructuur, waarmee een driedimensionale en solide ogende vorm is ontstaan, een typisch kenmerk van Subaru’s vormgeving. De dynamiek wordt versterkt door goed geplaatste, karakteristieke lijnen op de compacte carrosserie. Het ontwerp straalt "Enjoyment and Peace of Mind" uit, belangrijke kernwaarden die Subaru met al zijn modellen wil uitstralen, nu dus ook weer met deze compacte crossover.

De Subaru XV Concept combineert een hoge mate van bruikbaarheid -essentieel bij elk model van Subaru- met uitstekende aerodynamische prestaties, veel grondspeling en een ruime bagageruimte. Dit zijn stuk voor stuk logische elementen voor Subaru’s crossovers, die functie en stijl combineren.

Het hoge kwaliteitsgevoel komt mede tot stand door de lakkleur ‘Glacier Khaki Silica’, een nieuwe kleur blauwgrijs, exclusief voor deze conceptcar. Zwarte carrosseriebeschermende delen lopen van de voorbumper over de wielkasten en dorpels naar de achterbumper en worden gecombineerd met oranje highlights op de grille, voor- en achterbumper, aluminium velgen en dakrails. Al deze elementen benadrukken, samen met die nieuwe lakkleur, het unieke karakter van de Subaru XV crossover, een model dat zich net zo goed thuisvoelt in een grootstedelijke omgeving als op een hobbelige landweg.

•             Voorzijde

Het front, duidelijk herkenbaar als dat van een Subaru, is laag en breed en maakt daardoor een sportieve indruk. De driedimensionele structuur loopt van de hexagonale grill –ook weer zo’n typisch Subaru designkenmerk- naar de Hawkeye koplampen met hun kenmerkende horizontale lichtmotief. De voorzijde gaat in een vloeiende lijn via de zijkanten over in de achterzijde, waarbij elk deel afzonderlijk robuustheid uitstraalt. Een aangename balans van chique zilver, matzwart en actief oranje op de herkenbare zeshoekige grille en de bumpers benadrukken het multifunctionele karakter van deze crossover.

•             Zijkanten

De karakteristieke lijn die van het voorscherm over de deuren naar de schouderpartij achter loopt en de oplopende taillelijn geven dynamiek aan het ontwerp. De uitgebouwde wielkasten benadrukken de betrouwbaarheid van Subaru met zijn All Wheel Drive. De matzwarte carrosseriedelen die vanaf de voorbumper over de wielkasten en dorpels naar de achterbumper lopen, onderstrepen een dynamische vorm, een vorm die bovendien plezier uitstraalt, hetgeen past bij een crossover.

•             Achter

De achterlichten delen hetzelfde lichtmotief als de koplampen en komen in combinatie met de geprononceerde achterschermen die naar die lichtunits lopen, krachtig over. Dit wordt benadrukt door een brede en lage houding, precies zoals bij de voorzijde. De gedrongen cabine ondersteunt de sportieve en wendbare indruk die de nieuwe crossover maakt. Net als de voorbumper is de achterbumper voorzien van een aangename balans tussen chique zilver, matzwart en actief oranje om ook daarmee de veelzijdigheid van Subaru XV Concept te benadrukken.

Subaru XV Concept

Belangrijkste specificaties

Afmetingen:

-              Lengte: 4.520 mm

-              Breedte: 1.920 mm

-              Hoogte): 1.570 mm

-              Wielbasis: 2.670 mm

Bandenmaat: 245/50 R19

Aantal zitplaatsen: 5

Subaru XV Concept