SUBARU BELGIË

Maak uw Subaru winterklaar

 

Verse sneeuw en prachtige winterlandschappen. Een Subaru heeft niet liever! Subaru staat immers bekend om haar geweldige prestaties onder winterse omstandigheden. Maar het kan zeker geen kwaad om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen zodat uw Subaru in topconditie is voor de winter. Met onze checklist kunt u vlot en veilig de baan op.

Controle

Batterijen functioneren minder goed in de winter. De koude vermindert het vermogen van de batterij en bemoeilijkt het opladen. Een volgeladen batterij is dus essentieel, laat dus bij uw dealer, voor het begin van de winter, uw batterij en het elektrisch circuit controleren.  Zorg voor een volle bezinetank en houd de tank minstens voor de helft vol om te voorkomen dat de brandstof bevriest. In de meeste tankstations wordt er gelukkig al antivries toegevoegd aan de brandstof die u tankt (diesel). Controleer daarnaast het oliepeil, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof en vul bij indien nodig. Uw ruitenwissers moeten in goede staat zijn om regen en natte sneeuw te verwijderen. Hoe schoner de ruit, hoe beter het zicht. Als de wagen bedekt is onder een sneeuw- of ijslaag, gebruik dan een ijskrabber of ruitontdooier om de voorruit te reinigen. Zorg ervoor dat de richtingaanwijzers en lichten goed werken en schoongemaakt zijn. Controleer ook  de remmen voorafgaand aan elke lange rit.      


Winterbanden en sneeuwkettingen           

Subaru is een echte sneeuwkampioen, maar het blijft een goed idee om winterbanden te monteren, zeker als u een reis of weekendje weg tijdens de wintermaanden plant. Winterbanden zijn gemaakt van zachter rubber dan zomerbanden en bieden zo meer grip bij lagere temperaturen. Ze zorgen bovendien voor meer controle en beter remmen op gladde wegen. Het profiel is grover en wat dieper: daardoor is een profieldiepte van 4 millimeter het minimum voor veilige winterbanden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht. In sommige landen is het ook verplicht om een set sneeuwkettingen in de kofferbak te hebben wanneer u in bergachtige gebieden reist, een must voor uw skivakantie.

 

  


Veiligheidspakket

Wees voorbereid op noodgevallen en vertragingen door weersveranderingen en neem een veiligheidspakket mee in uw auto. Het pakket bestaat onder andere uit een deken, water en wat eten. Zorg voor een warme jas, handschoenen en laarzen voor het geval u de auto moet verlaten. Als u ergens strandt, blijf dan zeker bij uw voertuig voor veiligheid en warmte.  De volgende items kunnen ook van pas komen: powerbank voor de smartphone, zaklamp en reservebatterijen, ruitontdooier, reserve-ruitensproeier, sleepkabel en startkabels.     
 

Tot slot geven we nog graag wat algemene tips mee:         

Neem uw tijd

Subaru's zijn uitgerust met slimme veiligheidsvoorzieningen om bij slecht weer optimaal te blijven presteren, maar het is belangrijk om u altijd aan te passen aan de wegomstandigheden. Optrekken, stoppen en afslaan duurt langer bij vorst en op besneeuwde wegen, dus pas uw snelheid steeds aan de omstandigheden aan. Houd een veilige afstand aan (tot tien seconden bij slecht weer) tussen voertuigen voor het geval u plotseling moet stoppen. Let op mogelijke ijzige plekken op bruggen en open plekken, ook als de rest van de weg is ontdooid. Het is een goed idee om extra reistijd in te plannen in geval van vertragingen of slecht weer.        
 

Maak het uzelf comfortabel

De bestuurdersplek in de Subaru is ontworpen om u comfortabel en veilig lange afstanden te laten afleggen. Het helpt om comfortabele schoenen en kleding te dragen die uw bewegingen tijdens het rijden niet beperken. Denk aan uw zonnebril om de schittering van sneeuw op uw voorruit en de lage winterzon te verminderen. Blijf alert en rijd niet als u vermoeid bent.


Maak een Subaru afspraak 

Breng uw Subaru in topconditie voor de winter en vraag uw Subaru-dealer naar een grondige veiligheidscontrole van alle cruciale onderdelen zoals batterij, remmen, ruitenwissers, verlichting, olie, banden, koelsysteem, enz. Duiken er pijnpunten op, of de mogelijkheid daartoe, dan geeft uw Subaru-dealer een vrijblijvend reparatieadvies, inclusief kostenindicatie. Zo'n controlemoment is dus ideaal om u van een zo veilig mogelijke winterse expeditie te verzekeren!

Een extra fles ruitensproeiervloeistof, een goede ruitenkrabber, een borstel om sneeuw van het dak te vegen: kleine accessoires maken juist in het winterseizoen een groot verschil. Uw Subaru-dealer weet precies wat er in de auto moet liggen en adviseert over de juiste veiligheidsuitrusting.