Subaru verkoopt wereldwijd vijf miljoen auto’s met EyeSight

 

Tokio, 31 augustus 2022 – Subaru Corporation heeft in juni van dit jaar de grens van vijf miljoen verkochte Subaru’s met EyeSight-rijhulpsysteem wereldwijd overschreden. De mijlpaal werd bereikt 14 jaar en één maand nadat het systeem in mei 2008 voor het eerst in Japan werd geïntroduceerd.

Subaru had met EyeSight een wereldprimeur door uitsluitend stereocameratechnologie te gebruiken voor rijhulpfuncties zoals adaptieve cruise control en pre-collision braking. Het systeem detecteert niet alleen auto's, maar ook voetgangers, fietsers en motorrijders. Momenteel is 91%*1 van alle Subaru’s die wereldwijd worden verkocht, voorzien van EyeSight. In Europa werden meer dan 145.000 voertuigen met EyeSight verkocht sinds de technologie in 2014 werd gelanceerd.

Dankzij de uitstekende herkenningscapaciteit van de stereocameratechnologie heeft EyeSight steeds de hoogste beoordelingen gekregen bij uitgevoerde tests door onafhankelijke instanties wereldwijd. EyeSight heeft door de jaren heen een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van Subaru's preventieve veiligheidsprestaties.

 

 

Uit onderzoek van Subaru, op basis van gegevens van het Japanse Institute for Traffic Accident Research and Data Analysis (ITARDA), is gebleken dat het ongevalspercentage van met EyeSight uitgeruste modellen in Japan slechts 0,06% bedraagt*2. Een ander onderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), toont aan dat het systeem in de VS heeft gezorgd voor een vermindering van kop-staartongevallen met letsel met 85%.*3

Subaru Europe heeft een intern onderzoek uitgevoerd waarbij 95% van de ondervraagde klanten verklaarden dat zij zich veiliger voelden in een met EyeSight uitgeruste auto. 35% van de ondervraagden meldde dat het systeem ten minste één ongeval had voorkomen, en 87% van de klanten gaf aan dat het een belangrijke beslissingsfactor is tijdens het aankoopproces.*4

Dankzij de meest recente generatie van EyeSight Driver Assist Technology, behaalde de Subaru Outback de hoogste score van 95% in Safety Assist prestaties over alle voertuigklassen heen *5  in de Euro NCAP*6 veiligheidstest voor 2020-2021. Dit is het beste resultaat ooit behaald door een Subaru-voertuig in Safety Assist botsproeven.

 

 

Al sinds de ontwikkeling van op een voertuig gemonteerde stereocamera's in 1989, heeft Subaru zijn stereocameratechnologie, de kerncomponent van EyeSight, voortdurend verbeterd. Zo is de nieuwste generatie EyeSight uitgerust met een opnieuw ontworpen stereocamera met een nog grotere kijkhoek, en biedt het systeem in combinatie met verbeterde beeldherkennings- en verwerkingssoftware in een groter aantal situaties nog betere rijhulpfuncties.

Subaru heeft in Japan het geavanceerde rijhulpsysteem EyeSight X geïntroduceerd. Dankzij de nieuwe stereocamera, gecombineerd met vier radars in de voor- en achterbumpers, een nieuw ontwikkelde high-definition kaart en voertuiglocator, en andere geavanceerde technologieën, biedt EyeSight X uitgebreide functies zoals hulp bij rijstrookwissels, snelheidscontrole voordat een bocht wordt genomen, en hands-off rijden in files, wat zorgt voor een veiligere en comfortabelere rijervaring.

In 2020 opende Subaru het Subaru Lab, een AI-ontwikkelingscentrum in de Shibuya-regio in Tokio, waar het onderzoek en ontwikkeling doet om AI-beoordelingsvermogen te integreren in de stereocameratechnologie van EyeSight. Doel is om de voertuigveiligheid nog verder te verbeteren.

Subaru zal blijven investeren in het verfijnen van primaire, actieve, preventieve, passieve en geconnecteerde veiligheidstechnologieën. Zij vormen de basis Subaru’s All-Around Safety-filosofie, waarmee klanten over de hele wereld ‘plezier en gemoedsrust’ wordt geboden.

 

*1     Gebaseerd op wereldwijde verkoop in 2021. Exclusief door OEM geleverde modellen.

*2     Door Subaru berekend op basis van het aantal Subaru’s uitgerust met EyeSight (ver.3) verkocht van 2014 tot 2018 (456.944 eenheden) en ITARDA-gegevens (259 kop-staartbotsingen).

*3     Gebaseerd op IIHS-rapportage sinds januari 2017 van Subaru-modellen van modeljaar 2013-2015 uitgerust met EyeSight tot en met 2014 in de VS.

*4 Gebaseerd op een intern onderzoek uitgevoerd in heel Europa bij 3.440 eigenaars van auto's uitgerust met EyeSight.

*5 Subaru Outback Safety Assist score: 95% bij laatste Euro NCAP beoordelingsprotocol (2020-2022) volgens de meest recente van toepassing zijnde Safety Assist test.

*6 Een onafhankelijk agentschap bestaande uit Europese overheden en Europese automobilisten- en consumentenorganisaties.